Foto van een korf

Nek aan nek race voor Velocitas 1 tegen Refleks 1

Het eerste speelde afgelopen zaterdag een zeer spannende wedstrijd uit bij Refleks 1. Het werd een nek aan nek race, waarbij de wedstrijd pas in de aller laatste minuut bepaald werd in het voordeel van Velocitas.

Spannend begin

De wedstrijd begon al vrij spannend. Beide teams moesten even inkomen met de warmte. Refleks opende de wedstrijd met een doorloopbal. Daarna werd de stand gelijk getrokken met een stip voor Lianne. Zo liepen de teams gelijk op, met om en om scores. Richting het einde van de eerste helft wist Velocitas met twee punten voor te komen op Refleks, maar de wedstrijd was daarmee nog helemaal niet gespeeld. Beide teams gingen de rust in met een stand van 4 – 6 op het scorebord.

Gallery play

Na de rust had Velocitas de smaak te pakken en ging het team door met scoren. Het gat werd uitgebreid naar 4 punten, maar na dat moment kreeg Refleks de wind in de zeilen en kwam het team uit Rijswijk toch vrij snel dichterbij. Het team scoorde in korte tijd 4 keer, maar door de prachtige gallery play van Siem en Mitchell wist Velocitas met 1 punt verschil voor te blijven.

De gallery play van de wedstrijd (stand 7 – 10).

Spannend tot aan de laatste minuut

In de laatste paar minuten van de wedstrijd wist Refleks nog tot 3 keer toe de korf te vinden, maar Velocitas wist voor te blijven. Refleks gaf alles wat ze in huis hadden maar het wilde niet baten. Bij het eindsignaal ging er toch een lichte zucht van opluchting door het team en de blijheid was groot: Velocitas won de wedstrijd met een stand van 11 – 12.

Thuiswedstrijd

Met de winst op Refleks staat Velocitas nog steeds bovenaan in de poule. De nummer twee, Maassluis, won van de nu op nummer vier staande HKV Ons Eibernest, waardoor zij Velocitas op de hielen zitten met een verschil van drie punten. Velocitas 1 zal aankomende week aan de beurt zijn om thuis tegen HKV Ons Eibernest te spelen om 16.30. Kom ze dus vooral aanmoedigen en blijf lekker hangen voor het avondeten op de club. Er zal namelijk weer een vette bek verzorgd worden in de keuken, dus dubbele reden om te blijven hangen.

Scroll naar boven