Oliebollenolie en frituurvet inzamelen bij Velocitas

Vetinzamelpunt Velocitas

Help mee de clubkas te spekken met jouw afgedankte oliebollenolie en/of frituurvet.

Klaar met bakken?

Lever je oude oliebollenolie in bij Velocitas!

Wij vragen je om je oude oliebollenolie en frituurvet niet naar de milieustraat te brengen, maar in te leveren bij de club. Er staat een gele minicontainer bij de ingang van de kantine (binnen op het terrein). Zodra de container vol is wordt deze opgehaald door een bedrijf! Alle ingezamelde frituurolie en bakvetten worden gerecycled en verwerkt tot biodiesel. Dat is een brandstof die meer dan tachtig procent minder broeikasgassen uitstoot dan conventionele, fossiele diesel. Biodiesel is een van de schoonste alternatieve brandstoffen voor de transportsector.

Door oud frituurvet in te zamelen en te verkopen slaan we drie vliegen in één klap: Velocitas helpt leden op een nette manier hun (frituur)vet te recyclen, je beschermt het milieu tegen vet in het rioolwater en je helpt mee met één van de geldinzamelacties van de club.

Kantine gesloten?

Zolang de kantine/terrein niet toegankelijk is, vragen we je om de vetten nog even thuis op te sparen en die in te leveren zodra dat weer mogelijk is.

Wist je dat Velocitas deze oliebron al jaren geleden aangeboord heeft?

Doe ook mee!