Om 175 redenen een prima uitslag

Zaterdag 22 oktober heeft Velocitas 1 de zevende wedstrijd van het seizoen weten te winnen. Een belangrijke regio wedstrijd waarbij niet alleen naar punten gestreefd wordt maar ook naar revanche. Op de zachte herfstmiddag werd op het terrein van Sporting Trigon gewonnen met 6-18.

EEN DERBY MET EEN VERLEDEN

Velocitas en Sporting Trigon spelen al een hele tijd tegen elkaar. Gedurende de jaren is het krachtsverschil tussen de ploegen erg veranderd. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen was in het seizoen 2018-2019. In dit seizoen was Trigon twee maal te sterk voor Velocitas. De uitwedstrijd werd destijds verloren met 27-14, in de thuiswedstrijd won Trigon met 17-30. Ondertussen zijn er veel ervaren krachten vertrokken bij Trigon en heeft Velocitas een jaar ervaring opgedaan in de overgangsklasse.

De derby tussen de twee Leidse ploegen is altijd een belaadde wedstrijd, dit was afgelopen zaterdag niet anders. Massaal is de aanhang van Velocitas per fiets afgereisd naar de accommodatie van Trigon. Van elke leeftijdsklasse staan er supporters langs de lijn en het is gezellig druk. Het is 16:15 als de scheidsrechter in fluit voor de wedstrijd waar ook nog een klein familie tintje aan zit.

GEZAPIG POTJE

Beide ploegen hebben tijd nodig om op gang te komen. Op het nog grote veld van Trigon wordt er ruim gespeeld waardoor er in de beginfase weinig doelpunten vallen. Na 20 minuten heeft Velocitas slechts 5 keer gescoord maar het verdedigende werk maakt veel goed. Er is een minimale voorsprong van 2 punten. Het lijkt erop dat beide ploegen gelijk op zullen gaan, maar door goede goals van onder andere Tom Glasbeek en Nick van der Zee is het verschil met rust alweer 5. Ruststand: 3-8.

Trigon komt goed uit de kleedkamers, Mees van der Doe maakt met een mooie goal vlak na rust de 4-8 en even later wordt het 5-8. Velocitas komt snel met een antwoord in de naam van Siem van Osnabrugge. Er wordt gewisseld en Siem scoort direct de 5-9. Tien minuten na rust maakt Mandy Bekooy het 6e doolpunt voor Sporting Trigon waarna er voor hen geen doelpunten meer vallen. Dit geeft Velocitas de mogelijkheid om de wedstrijd uit te spelen. Door veel damesgoals loopt de score op, Gwen Haasnoot weet twee keer achter elkaar te scoren en ook Debby Halvemaan is trefzeker. Bij het eindsignaal is de stand 6-18 en neemt Velocitas de punten mee naar Leiderdorp. Eindstand: 6-18.

FAMILIE TINTJE

Een bijzonder weerzien was het voor de familie Haasnoot. Mark maakte afgelopen zomer de overstap naar Sporting Trigon, de club waar zijn moeder Annelies jarenlang heeft gespeeld. Zijn zus Gwen speelt wel nog bij Velocitas. Tot nu toe speelt Mark en goed seizoen bij Trigon en is met 14 doelpunten één van de twee topscorers. Tegen Velocitas komt hij helaas niet uit de verf en weet hij niet te scoren, wat ook niet gek is tegen de twee beste verdedigers van Velocitas.

VOLGENDE WEDSTRIJD

Volgende week speelt Velocitas 1 de laatste veldwedstrijd voordat we de zaal in gaan. De returnwedstrijd tegen Maassluis 1 staat op het programma. Maassluis staat tweede in de poule en zal gebrand zijn om het verschil niet te groot te laten worden. Bij winst doet Velocitas hele goede zaken richting het kampioenschap.

Scroll naar boven