Op 24 september start de 50e editie van de Grote Clubactie

De 50e editie van de Grote Clubactie gaat van start op zaterdag 24 september. Noteer deze datum alvast in je agenda, want het wordt extra leuk! Dit jaar zullen er bijzondere acties georganiseerd worden om het jubileumjaar samen te vieren.

De verkoopperiode is van 24 september tot en met 21 november 2022.

Volgens Roy Mahadew, onze coördinator van de Grote Clubactie, is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden: “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina, die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft Velocitas een veel groter bereik. Via een appje kun je bijvoorbeeld je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.

Veel leden gaan ook nog gewoon langs de deur. “Dat blijft een belangrijke manier van werven,” stelt Roy, “maar veel jeugdleden sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Voor Velocitas heeft de digitalisering een enorm voordeel. Roy: “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.

Met de opbrengst krijgt de clubkas een boost. Wij kunnen bijvoorbeeld nieuwe training- en spelmaterialen kopen, bijdragen aan jeugdactiviteiten en ervoor zorgen dat ons clubhuis en terrein goed onderhouden kunnen worden. Dus hoe meer we ophalen des te meer we er met z´n allen van kunnen profiteren. 

Al 49 jaar lang bewijst het succes de kracht van de Grote Clubformule. Ook Velocitas doet tientallen jaren succesvol mee. De Grote Clubactie is inmiddels de grootste fondsenwervende actie voor het verenigingsleven in Nederland. Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keert deze loterij het meeste uit aan het goede doel, de deelnemende clubs!

Scroll naar boven