Op karakter langs Dubbel Zes / Futura

Het eerste team van Velocitas heeft het verlies tegen Tjoba opgevolgd met een overwinning  op Dubbel Zes / Futura 1. Coach Leo van den Bos en zijn ploeg trekt na een wisselvallige wedstrijd met individuele hoogstandjes terecht aan het langste eind: het wordt 22 – 20.

Max & Nick zetten de toon

Direct na het eerste fluitsignaal laat Velocitas zien dat het gebrand is om te winnen. Het eerste echte balcontact van Max Verschoor is direct raak. Na de gelijkmaker van Dubbel Zes / Futura 1 doet Nick van der Zee een duit in het zakje met een raak schot na een bekeken schijnbeweging. 

Zet er een net voor en Max is een ijzersterke volleyballer.

De korf staat te hoog

En dan valt de doelpuntenproductie stil. Beide ploegen hebben moeite om tot goede kansen te komen. Er wordt hier en daar wat gemopperd, ook op de scheidsrechter, die net als de ploegen niet zijn beste fase van de wedstrijd beleeft. Het staat lang 2 – 4 voor Dubbel Zes.

Het is uiteindelijk Rosa Hüsken die na bijna een kwartier de ban doorbreekt en de stand naar 3 – 4 brengt. Velocitas herpakt zich en komt langszij. 5 minuten later maakt Sanne Glasbeek met een knap schot de 9 – 6. Velocitas speelt sterk en ziet kansen om met een ruime voorsprong te rusten.

Debby blijft schieten, gelukkig maar

Het blijft zoeken naar de scherpte in de afronding. Aanvoerster Debby Halvemaan ziet veel van haar schoten tegen de voorkant van de korf eindigen. De ervaren speelster blijft gelukkig rustig de juiste kansen zoeken en is belangrijk als ze de 10 – 6 maakt.  Uiteindelijk is de marge tijdens rust iets kleiner: 11 – 9. 

Nieuwe opstelling: 3 tegen 3 met een kluit op het middenveld.

Toch weer die openingsfase

In de tweede helft lijkt Velocitas snel beslissend. In nog geen 10 minuten lopen de Leiderdorpers weg van de Hagenaars. Ivar van Driel maakt de 18 – 12 en brengt het verschil op 6. Omdat de doelpuntenproductie weer lijkt te stokken, komen Tom Glasbeek en Lianne van Meurs in het veld.

Ivar is niet vies van een beetje drama op zijn tijd.

GEEN JURYSPORT, TOCH PUNTEN VOOR DE AFSPRONG

Dan maakt Mitchell de Boer het doelpunt van de avond. Vanuit de rebound grijpt Mitchell een diepe bal richting Max uit de lucht en gooit hij deze nog voordat hij zelf op de grond staat door het gele kunststof. Max doet zelf ook nog een worp naar mooiste doelpunt van de avond, door een rappe schijnbeweging met één hand af te ronden.

Lianne poseert even voor de foto.

Haags kwartiertje?

Toch wordt het richting het einde van de wedstrijd nog even spannend. Dubbel Zes geeft zich niet gewonnen en komt elke minuut een beetje dichterbij. Individuele klasse in de verdediging voorkomt erger. Uitblinker is Simone Laman, die haar sterke spel in de slotfase bekroont met een mooie block op haar dame. De scheidsrechter fluit bij een stand van 22 – 20 af.

Heeft Mitchell familie bij Dubbel Zes?

4 keer plaats 2

Velocitas schrijft na een wisselvallige wedstrijd 2 punten bij. De winst is een belangrijke: Velocitas deelt nu de 2e plaats met maar liefst 3 andere ploegen. Op 14 december spelen de Leiderdorpers uit tegen KIOS, dat nog geen punten heeft na 3 speelrondes. 


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven