Opbrengst en terugblik Hoogvliet sportplaatjesactie

Dat de sportplaatjesactie van Hoogvliet succesvol genoemd mag worden, is niet te betwijfelen wanneer je naar de opbrengst kijkt: ongeveer €2410,00 excl. BTW bracht deze actie op. Hoe het komt dat de actie zo succesvol was? Nou, bijna de hele club, maar liefst 95% van de leden en vrijwilligers, heeft zich ingezet. Nog nooit hebben zoveel leden en vrijwilligers bijgedragen aan een geldwervingsactie. Vanaf eind september waren we al bezig met de voorbereidingen.

Foto’s maken
Op 30 september en 14 oktober 2017 waren we al bezig met de actie. Op deze dagen werd er van ‘s morgens vroeg tot laat in de middag van alle teams, scheidsrechters en vrijwilligers een zo mooi mogelijk kiekje geschoten.

 

 

 

 


Het maken van het boek
Naast het maken van de foto’s werd in deze periode nog veel meer werk achter de schermen verzet. De beste foto’s werden uitgezocht, adverteerders werden geworven, de foto’s werden gekoppeld aan naam en functie of team en de inleiding werd geschreven.

Sparen!
Op 21 maart 2018 was het eindelijk zover: het sparen kon beginnen! Bij Hoogvliet Leiderdorp en Hoogvliet De Kooi Leiden kon heel Leiderdorp en Leiden naar hartenlust plaatjes verzamelen. Razendsnel begonnen meerdere boeken vol te raken. Het eerste volle boek van de club was op 24 april volgeplakt: Ivar van Driel had flink zijn best gedaan.

Attributen
Naast de gewone plaatjes was Velocitas ook in de ban van de extra artikelen die gekocht konden worden. Menig Velocitaan wilde wel een mooie poster, mok of sleutelhanger met zijn of haar plaatje erop.

Ruilen
Op 1 mei was het spaarfeestje voorbij en kon overgegaan worden op het volgende festijn: ruilen! Op woensdag 2 mei vond de eerste ruilmiddag, waar vele leden hun boek vol kwamen maken. Ook op zaterdag 12 mei en zaterdag 2 juni kon de volharde verzamelaar zijn hart ophalen. Aan deze ruilmomenten ging veel werk vooraf: uren hebben vele vrijwilligers de plaatjes gesorteerd.

Velocitas Ruildag
Al met al was dit dus een geweldige actie, die mogelijk is gemaakt door heel veel mensen!

 

Scroll naar boven