Opgaande lijn voor C3

Vorige week speelde de C3 gelijk, en pakten ze verdiend hun eerste punt. Het hadden zelfs twee punten kunnen zijn. Enkele minuten voor tijd stond het thuis tegen TOP C6 nog 4-2. Deze week stond de C3 enkele minuten voor tijd weer twee punten voor. Ditmaal hield de C3 stand. Het werd 3-5 uit tegen het goed voorverdedigende damesteam Avanti C6 (zie foto). De opgaande lijn is gevonden.

Net beter

Al in de eerste helft liet Velocitas zien net de betere partij te zijn. Nick opende met dank aan Rein de score. Heel lang hielden Davey, Jort, Leanne en Tara het verdedigend dicht. Vooral Tara ving veel ballen af. En hoewel de bal met veel meer gemak dan in de eerste wedstrijden naar het aanvalsvak werd gespeeld, lukte het Nick, Rein, Jette en aanvoerster Yara niet om meer doelpunten te maken. Pas na 23 minuten spelen kwam Avanti langszij. Davey zorgde ervoor, dat de C3 toch met een voorsprong de rust in ging. Hij benutte in de laatste minuut een strafworp.

Lachspieren

Omdat de dames van Avanti vaak ballen onderschepten, was de belangrijkste rusttip voor vooral het eerste aanvalsvak om schijnworpen te proberen: net doen of je gaat passen, hopen dat de tegenstander ‘hapt’ en dan uit de ruimte een doorlopertje creëren. Toen Davey na een assist van Leanne van afstand scoorde mocht het eerste aanvalsvak die tip in praktijk brengen. Nick verraste Jettes dame inderdaad een paar keer, maar dat werkte vooral op Jettes lachspieren. De aanhouder wint echter, want uiteindelijk zorgde Nick er toch voor dat Jette uit een omdraaibal kon scoren. Jettes tweede doelpunt maakte ze niet lang daarna, toen ze een schot van Rein afving en een kansje onder de korf kreeg. Velocitas had met elf minuten op de klok een comfortabele 1-5 voorsprong. De frisse, beweeglijke Emma kwam voor Leanne in het veld (Hannah vierde vakantie). Appeltje-eitje?

Hoe lang nog?

De spanning steeg nog flink, ook al kroop de hardwerkende Nick bij het uitverdedigen soms nog in de paar centimeter tussen zijn tegenstander en de  middenlijn. 2-5 werd het via een doorlopertje. Jort had het vandaag moeilijk tegen zijn directe tegenstander, maar verdiende een strafworp. Davey miste. 3-5 werd het uit een (verdedigde?) doorloopbal. Nick verdiende een strafworp, maar miste die ook. Nog een paar minuten. “Dit moet toch kunnen lukken!” verscheen in de WhatsApp-groep. En: “Hoe lang nog?”

Gelukkig hield Rein het hoofd koel. In de laatste minuut kreeg hij een vrije schotkans op een meter of vier van de korf. Hij keek om zich heen, zag dat er geen afvang stond, hield in, en wachtte tot hij de bal naar een vakgenoot kon passen. Complimenten, zo speel je een wedstrijd uit. En zo was daar de eerste winst voor Velocitas C3! Niet om de snackjes te verdienen die de coach ter ere van deze laatste veldwedstrijd had meegenomen, maar “voor onszelf”, aldus de spelers van de C3.

Scroll naar boven