Wedstrijdverslag Velocitas C3

Ouder-kind-mixwedstrijd C3: de Twixen hebben meer in hun Mars

De een-na-laatste zaaltraining van de C3, op 26 maart 2019, was een ouder-kind-mixwedstrijd. De dames Tara en Leanne kwamen met het idee. Tara raakte geblesseerd, en dus werkte Leanne het idee verder met haar moeder uit. Eerst alle spelers vragen. Dan alle ouders. En toen nog een datum prikken.

Twixen en Marsen

Ook dat laatste lukte, en vanavond was het zover. Met grote ogen keken de teams die voor, naast en na ons trainden, en ons eigen publiek, naar wat er in onze helft van de Eendenkooi gebeurde. En er gebeurde heel wat, en de C3-spelers gingen voorop in de warming-up. Hakken-billen, kruispas, sprinten, knieheffen. Al best pittig voor sommige ouders. Nog even rustig inschieten dan maar, om op adem te komen voor de wedstrijd.

Het blauwe team Twix, met aanvoerder Nick, Leanne, Stefan, Hannah, Jort, Jesse (als dame), Marco en Mariëlle nam het op tegen het witte team Mars, met aanvoerder Lisette, Leo, Yara, Martin, Jette, Rein, Marleen en Davey. Zoveel mogelijk speelden kinderen tegen kinderen, en ouders tegen ouders. Wit werd gecoacht door Tara, die er ondanks haar blessure toch was, en die een fotograaf had meegebracht. Ik mocht blauw coachen. Even dreigde ik ook scheidsrechter te moeten zijn, maar mijn fluitje kon ik al snel kwijt aan mijn dochter Ilse, die het fluiten vanavond heel leuk vond.

De witte Marsen kregen wel kansen, maar scoorden niet. Foto: Sonja Thelen.

Marsen en Twixen

De eerste helft duurde 15 minuten, en beide teams kregen kansen. De blauwe Twixen waren echter de enigen die het gat in de mand wisten te vinden. In de rust stond het 3-0 voor team Twix. “En jullie doen dit twee keer een half uur?“, hijgde een van de ouders na het rustsignaal.

In de rust kregen alle spelers Marsen en Twixen voor de broodnodige energie. Ook stonden er drinkflessen en pakjes limonade klaar voor de dorstigen. En toen moest er nog een helft gespeeld worden. Gelukkig was er nog maar tijd voor een helft van 10 minuten.

In die tweede helft hielden de teams elkaar lang in evenwicht. Er werd ondanks vele kansen niet gescoord. Vooral wit had minstens een ere-doelpunt verdiend. Maar vlak voor tijd maakten die verdraaide Twixen er zelfs nog 4-0 van.

De blauwe Twixen in actie. Foto: Sonja Thelen.

M&M’s en Snickers

In het veld was het sportief-competitief, maar vooral ook gezellig. Wat een enthousiasme, en verhit lachende gezichten. Tijdens de derde helft in de kantine van de Eendenkooi deden we er nog een schepje bovenop. De laatste snacks gingen op, de drankjes kwamen aan, en de gesprekken kwamen los.

Ik vond het ontzettend leuk dit met het team te doen. Hartelijk dank aan Tara en Leanne voor hun idee, en de uitwerking. En bewaar het draaiboek nog maar even, want zojuist las ik op WhatsApp: “Was leuk om te doen. Wat mij betreft op het veld weer.

Na al dit enthousiasme begin ik me zelfs af te vragen of we dit met meer teams kunnen doen: een ouder-kind-mixtoernooi! Naast de Marsen en Twixen zijn M&M’s en Snickers daarbij ook van harte welkom. En team Bouty, team Milky Way, team Maltesers… hmmmm…

Scroll naar boven