Overgangsklasse 2.0

Na afgelopen seizoen het debuut in de overgangsklasse overleefd te hebben staat ons een nieuwe uitdaging voor de deur. De indeling is inmiddels bekend maar het programma laat nog even op zich wachten. De selectie voor komend seizoen zal aan de bak moeten!

Een aantal mensen zijn er niet meer bij en alhoewel er weer nieuwe mensen een kans krijgen om zich bij de selectie aan te sluiten, hebben we zeker aan ervaring ingeboet. Geen spectaculaire transfers dit jaar voor Velocitas. Gelukkig hebben we met een groot gedeelte van de groep nu wel een jaar overgangsklasse ervaring en zullen het daarmee dus ook gaan doen.

Vorig jaar lukte het ons niet om in de eerste vijf wedstrijden punten te pakken maar nadat we de mindere goden de eerste vier punten wisten af te snoepen, waren we ineens in competitie. Met na de zaal mooie wedstrijden en overwinningen op BEP, Pernix en Die Haghe hadden we helaas nog wel een offday bij VEO wat ons gelukkig niet fataal bleek. Met 10 punten wisten we ons op eigen kracht te handhaven in de overgangsklasse 1.0.

Andere koek

BEP

De nieuwe indeling leert een zware overgangsklasse met alleen BEP als bekende tegenstander t.o.v. vorig jaar. BEP zal komend seizoen gebrand zijn om het beter te doen tegen Velocitas. De eerste wedstrijd werd nog wel door BEP van Velocitas gewonnen maar na een gelijk spel en verlies in de zaal, was Velocitas in de return ook op het veld te sterk voor de ploeg uit Purmerend.

KVS (Scheveningen)

Een roemruchte club die het een jaartje in de 1e klasse moest doen en Sporting Trigon wist af te troeven. Promovendus dus, maar wel met een Korfbal League verleden wat nog niet eens zolang geleden is.

Vriendenschaar (Hardinxveld)

We oefenden tegen deze ploeg in voorbereiding naar de zaal vorig jaar. Verloren met 1 punt verschil, maar is zeker een lastige tegenstander.

GKV (Gorinchem)

Al jaren actief op overgangsklasse niveau met soms zelfs een uitstapje naar boven. Patrick den Hertog aan het roer als nieuwe trainer die vorig jaar bij zijn club Meervogels de scepter zwaaide en ons dus redelijk kent.

OVVO (Maarssen)

Ook nog niet heel lang geleden Korfbal League! Reisde dus nog vrij recent naar Top (S) en zal Leiderdorp waarschijnlijk voor het eerst in de Tom Tom (moeten) zetten.

Unitas (Harderwijk)

Ken ik nog wel uit het verleden met Meervogels. Al jaren hoofd/overgangsklasse. Zullen dus ook voor het eerst geconfronteerd worden met afslag Leiderdorp, waar wij natuurlijk iedereen warm welkom heten.

En dan Nieuwerkerk

Al jaren bezig de stap verder naar boven te maken. In de zaal hoofdklasse. Krijgen dit jaar versterking vanuit Oranje Wit met o.a. jeugd international Oppe. Met trainer Leon Simons ook geen onbekende. De overgang van diversen Dordtenaren bracht wel het mooiste ludieke spandoek van dit jaar bij de laatste thuiswedstrijd van Oranje Wit. “Liever geen huis, geen werk dan in een shirt van Nieuwerkerk!”. Daar sluit ik mij volledig bij aan, maar ze gingen toch. Voor mij de titelkandidaat waar ik onszelf helaas niet toe kan rekenen.

Overgangsklasse 2.0! Een mooi affiche maar zoals ik het nu inschat zwaarder dan vorig jaar. We zijn niet bang en gaan ervoor. Deze twee jaar zullen ze ons sowieso nooit meer afpakken. Wij hopen weer op jullie support. Tot over enkele weken.

Leo

Omslagfoto: Archief/Willem Zwanenburg

Scroll naar boven