Overgangsklasse dichtbij voor Velocitas

Foto (archief): Willem Zwanenburg

Afgelopen zaterdag was Phoenix 1 aan de beurt voor een confrontatie met de Leiderdorpse koplopers. Velocitas 1 was ook dit team te slim af en ging er met de punten vandoor. Het kampioenschap ligt nu echt voor het grijpen.

De negende man. 

Hoewel Koningsdag al achter de rug was, voelde Velocitas zich toch nog een beetje koninklijk. Er stond namelijk ontzettend veel publiek langs de lijn. Al het gesupport moest beloond worden. De netvliezen werden dan ook getrakteerd op een mooi korfbalspel. Twee rake afstandsschoten en twee strafworpen zorgden meteen voor een veelbelovende voorsprong van 0-4. Jet van Osnabrugge deed er nog een schepje bovenop. Vanaf de andere hoek van het veld kreeg ze de bal aangespeeld en maakte ze de 0-5. Na een kwartier begon Phoenix tegengas te geven. Gevaarlijk werd het niet, want Velocitas bleef scoren. Met een ruststand van 5-11 kon Velocitas de overwinning al ruiken.

De tweede helft viel echter wat tegen. Het felle spel van Velocitas zakte in. De vorige wedstrijd tegen Phoenix werd gewonnen met een stand van 20-13. Deze keer waren er meer obstakels op de weg. Met nog een kwartier op de klok was de stand 10-13 in het voordeel van Velocitas. En omdat er met korfbal in rap tempo gescoord kan worden, was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld.

Op rand van overgangsklasse.

Gelukkig nam het spel geen schokkende wendingen meer aan en won Velocitas met 13-16. Velocitas heeft nog drie wedstrijden op het programma staan, waarvan de volgende al allesbepalend kan zijn. De Leiderdorpers nemen namelijk met 19 punten de leiding in de ranglijst, gevolgd door Ritola die tot nu toe 14 punten verzameld heeft. Bij winst is Velocitas 1 veldkampioen.