Pernix de betere in sportieve buren/familiestrijd

Velocitas heeft na afgelopen zaterdag nog geen punten in de overgangsklasse. De tweede wedstrijd van het seizoen eindigt in 14 – 20 in het voordeel van onze Leidse buren Pernix.

Terugkijken
Jop maakte van de wedstrijd weer een mooie samenvatting.

Buren én familie

Het onderlinge duel is niet alleen een burenstrijd. Jet van Osnabrugge speelt nu in het Leidse oranje. Haar broer Siem maakt dit seizoen juist zijn rentree in het groen nadat hij met TOP A1 de zaalfinale in Ziggodome won. Christel Zwanenburg is aan haar tweede carrière voor Pernix bezig, na een paar succesvolle seizoenen voor Velocitas.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van kersverse trainer Rob Berreboom komt Velocitas al snel op een achterstand van 4 punten. Alleen Tom Glasbeek kan in de lastige beginfase wat terugdoen. Na 10 minuten staat het 1 – 5 voor Pernix. 

Vlak voor rust ziet Velocitas kans om enigszins in te lopen. Dankzij punten van onder andere Sanne Glasbeek en Debby Halvemaan blijft de schade enigszins beperkt: beide teams zoeken de kleedkamer op met een stand van 6 – 9.

Pernix wint terecht

Vlak na rust pakt Pernix het initiatief terug. Na een kwartier spelen is de marge al snel 6 en is de wedstrijd gespeeld. Velocitas deelt hier en daar nog een tik uit maar ziet Pernix deze editie van de burenvete terecht winnen met 14 – 20.

Een pittig seizoen voor de boeg

Rob Berreboom en zijn team heeft als doel handhaving in de overgangsklasse. Dat dit een lastige opgave is, is eigenlijk al sinds vorig seizoen bekend. Toen werd de competitie nietig verklaard naar aanleiding van het coronavirus. Gelukkig liet het spel een stijgende lijn zien ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Nieuwerkerk. 

Volgende week spelen de Leiderdorpers uit tegen OVVO, dat na 2 wedstrijden 2 punten op zak heeft. 


Foto’s: Archief – Frans van Herwijnen

Scroll naar boven