Puzzelen met de C3

Wedstrijdverslag Velocitas C3

Wat is er aan de hand met de C3 van Velocitas? Door de winst op Madjoe, Phoenix, Avanti, Excelsior en Reflex stonden we zomaar op eerste plaats. En toen we daar stonden speelden we gelijk tegen de middenmoters TOP en Phoenix, en verloren we van medekoploper Madjoe. Zou het de druk zijn? Hoe dan ook, als het leukste team van de leukste korfbalvereniging in Leiderdorp en omstreken nog kans wilde maken op het kampioenschap moesten we op zaterdag 15 februari punten pakken tegen koploper Avanti C7. En punten pakken ging de afgelopen weken dus wat moeizaam.

Verdraaide tweede helft

Want steeds is daar weer die verdraaide tweede helft. Tegen TOP C4 stonden we halverwege 3-1 voor, en werd het 4-4. Tegen Madjoe C4 hadden we niet terug van de 6-7 die ver voor tijd al op het scorebord stond. En tegen middenmoter Phoenix C3 werd het 4-6 na een 4-4 ruststand. Wat ook opvalt: vaak draait één vak lekker, en loopt het in het andere vak moeizaam. De onderlinge verschillen tussen de spelers worden zichtbaarder en dat zorgt voor prikkelingen. Het is even puzzelen met de C3.

Puzzelen met de opstelling

Daarom hadden we afgesproken dat de spelers vandaag hun eigen opstelling mochten maken: laat ze meepuzzelen. Misschien zou dat helpen in de kraker tegen Avanti. Yoran en Davey kwamen met het voorstel dat zij samen zouden spelen. Maar dát experiment vonden niet alle spelers een goed idee. We vielen daarom terug op een door mij voorbereide opstelling. Met door de spelers aangebrachte wijzigingen. En zo startten we met Davey, Tycho, Jette en Linde in de aanval, en Dinand, aanvoerder Yoran, Emma en Tara in de verdediging.

Superverdediging

Die eerste verdediging van Velocitas was super. Ballijnen werden verdedigd, passes onderschept, ballen afgevangen en dan vlóóg de bal weer naar ons aanvalsvak. Complimenten! Eenmaal in het aanvalsvak ging het minder snel. De vier dames van Avanti verdedigden goed voor en hielden de bal lang uit de buurt van de korf. Davey speelde de bal soms mooi diep. Zo was hij de enige die iets van een oplossing vond voor het voorverdedigen van Avanti. Velocitas creëerde hierdoor weinig goede kansen. Het was Avanti dat na een kwartier spelen via een afstandsschot de score opende. Vijf minuten later kreeg Linde een strafworp mee, die door Davey werd benut: 1-1.

Na de vakwissel bleek dat zowel Velocitas als Avanti één lekker draaiend en één minder lekker draaiend vak had. Want binnen een paar minuten hadden Avanti en Velocitas er beide een punt bij. Avanti via een doorlopertje. En ook Dinand scoorde via een assist van Tara een doorloopbal. Avanti miste vlak voor rust nog een strafworp. Ruststand 2-2.

Een experimentje waard?

De C3 heeft zeven dames. (Ook dat maakt de opstellingspuzzel niet makkelijker.) De drie reserves Laura, Yara en Hannah kwamen in de tweede helft in het veld voor respectievelijk Tara, Jette en Linde. Die tweede helft leek in veel opzichten op de eerste helft. Tweemaal moest Velocitas terugkomen van een achterstand: Avanti scoorde tweemaal van afstand. Weer waren het Davey (van afstand) en Dinand (wegtrekkend) die voor Velocitas scoorden. En nog steeds draaide één vak lekker, en het andere vak minder. Eindstand 4-4.

De C3 toonde vandaag strijdlust en inzet, het eerste verdedigingsvak draaide super, en we sleepten er een gelijkspel uit tegen de goed voorverdedigende koploper. Ouders en scheidsrechter Jantine hadden een “mooie wedstrijd” gezien die “eerlijk en terecht” in gelijkspel eindigde. Velocitas C3 snoept een belangrijk punt af van Avanti. We mogen heel tevreden zijn met deze knappe teamprestatie. Of het voor het kampioenschap genoeg is gaan we zien. Dan moeten Avanti en Madjoe punten gaan laten liggen. En wij moeten punten blijven pakken natuurlijk. Nog belangrijker is dat we onze puzzel oplossen, zodat iedereen ondanks onderlinge verschillen met plezier kan blijven korfballen. Wellicht is dat toch nog eens een experimentje waard.

Puzzelen met onderlinge verschillen

Scroll naar boven