Regenplan voor de nieuwe Velocitaan

Nu de regen weer met bakken uit de lucht valt en het nieuwe seizoen steeds dichterbij komt, borrelt bij menig Velocitaan het echte korfbalgevoel weer op. Het voelde gedurende deze zomer haast gek om terug te denken aan de start van seizoen 2017-2018: ontzettend regenachtig, met meerdere zaterdagen die in het teken stonden van ondergelopen velden en afgelaste wedstrijden. Anno augustus 2018 heeft het veld hele andere problemen. Het gras heeft een heuse zonnesteek opgelopen en voedt zich nu eindelijk met elke regendruppel die valt. En dat werd tijd, want het seizoen gaat nu echt bijna van start!

Maar wat als jij je het regenseizoen van 2017 niet kan herinneren, omdat je nog geen lid was van de club? Wat als je nog geen prachtig Velocitas shirtje in je kast hebt hangen om mee door de regen van 2018 te rennen en nog geen idee hebt waar je überhaupt kan vinden wanneer je een wedstrijd hebt? Of wanneer je moet trainen? Met behulp van dit stappenplan zie jij de bui al hangen voordat het seizoen begint.

Druppel 1: De kleding

Om mee te kunnen doen aan een wedstrijd heb je allereerst onze wedstrijdkleding nodig: een wedstrijdshirt en broek of rok. Dit en nog vele andere artikelen, zoals trainingskleding, sporttassen en accessoires zijn te bestellen op de Velocitas webshop van MKH. Zij zullen tevens aanwezig zijn bij het Velocitastoernooi op 25 augustus, waar de kleding ook gepast kan worden zodat je zeker weet dat het als gegoten zit.

Hondenweer of niet, je Velocitas shirt draag je elke pot.

Miezer 2: De training

Voordat je een wedstrijd gaat spelen, moet er natuurlijk getraind worden! Op het trainingsschema kan je zien op welke dagen jouw team traint.

Hoosbui 3: De wedstrijd

Wanneer jouw wedstrijden zijn, is op dit moment nog niet bekend. Ze komen vanzelf in de KNKV Wedstrijdzaken app, ook wel bekend als Sportlink, te staan. Deze kun je downloaden in de Appstore of Playstore. Ook staat in deze app jouw spelerskaart, waar nog een flitsende foto aan moet worden toegevoegd. Als je boven de 16 bent, kan je dat zelf doen. Onder de 16 moeten je ouders dit doen, maar die hebben op dit moment niet altijd toegang. Hier wordt aan gewerkt en we hopen dat dit voor het begin van het seizoen rond is.

Daarnaast plaatsen we ook elke week in onze nieuwsbrief hoe laat en waar je speelt en hoe laat je team verzamelt. Verzamelen is tijdens het veldseizoen bij Velocitas zelf en tijdens het zaalseizoen bij Sporthal de Does.

Kan je een keertje niet omdat je een weekendje in de plassen gaat stampen op de Veluwe of ziek bent? Meld je dan zo snel mogelijk af bij het wedstrijdsecretariaat door een mailtje te sturen naar ws@sv-velocitas.nl (senioren + A-teams) of wsjeugd@sv-velocitas.nl (jeugdteams).

Heel Velocitas zet zich graag volledig in om de club boven water te houden.

Code Oranje 4: De nieuwsbrief en social media

Hoe blijf je op de hoogte van het nieuws binnen de club? Door je aan te melden voor de nieuwsbrief krijg je wekelijks te horen wat er zoal gebeurt. Ook vind je hier het eerdergenoemde wedstrijdschema. Als je ons daarnaast volgt op Facebook en/of Twitter komt ook in je timeline ons nieuws langs en weet jij als eerste dat je wedstrijd na een lange stortbui vervangen wordt door een potje waterpolo! Voor leuke kiekjes zijn we ook te volgen op Instagram. En heb jij een nieuwtje, heb je een leuk wedstrijdverslag geschreven of heb je een leuk plaatje geschoten? Mail ons dan via nieuws@sv-velocitas.nl.

Met dit uitgebreide plan is het haast onmogelijk om nog in een stroomvloed van onwetendheid terecht te komen over het reilen en zeilen op Velocitas. En mocht je toch nog een wolkje aan de lucht zien, dan helpen we je graag!

Scroll naar boven