Schutterstoernooi en wedstrijdverslag 17 april

Op zaterdag 17 april 2021 organiseerde de TC Jeugd een schutterstoernooi voor jeugdspelers. Ook was er een wedstrijd van de A1 tegen de senioren 2. Het zonnetje scheen en er was weinig wind, dus het was een heerlijke dag op de velden van Velocitas.

Met dank aan Roy en Marc (foto’s) en Vincent (wedstrijdverslag) stelde de Velopress er dit nieuwsbericht over samen. Om een indruk te krijgen van deze heerlijke dag.

Schutterstoernooi

Van 11 tot 12 uur was er een schutterstoernooi voor de E- en D-spelers, waar de F’jes ook gezellig aan mee mochten doen. De kangoeroes trainden ondertussen op het hoofdveld.

Van 12 tot 13 uur waren de C- en B-spelers aan de beurt. Binnen de teams waren zoveel mogelijk gemixte koppels van jongens en meisjes gemaakt. Uitzonderingen waren natuurlijk mogelijk.

Van 12 tot 13 uur waren de C- en B-spelers aan de beurt

Dit waren de spelregels:

Wat is een schutterstoernooi?

Twee koppels van twee spelers schieten om de beurt op korven die tegenover elkaar staan. Het koppel dat de meeste doelpunten heeft gemaakt binnen 5 minuten, is de winnaar van de wedstrijd.

Hoelang duurt een wedstrijd?

Een wedstrijd duurt 5 minuten! (En na 2,5 minuten werd vanwege de zon gewissel van korf.)

Vanaf welke plaats moet geschoten worden?

Je begint naast of onder de korf. Na een schot wordt geschoten vanaf de plaats waar de bal gevangen wordt. Is het een doelpunt dan begint de tegenpartij weer naast of onder de paal. Als de bal achter de paal gevangen wordt, mag je naast de paal verder schieten.

Hoe weet ik als koppel tegen wie ik moet schieten?

Er wordt een startopstelling gemaakt. Dit wordt vooraf en tijdens de dag allemaal duidelijk gecommuniceerd! Als de wedstrijd afgelopen is, schuift het koppel dat gewonnen heeft een paal naar rechts op. Het koppel wat verloren heeft schuift een paal naar links op. Het duo wat eind van de rit de meeste wedstrijdjes heeft gewonnen wint het schutterstoernooi!

Foto’s van het schutterstoernooi

De onderstaande foto’s zijn van het schutterstoernooi van de jongste jeugdspelers. De foto eerder in dit bericht is van het schutterstoernooi van de C- en B-spelers.

De deelnemers krijgen uitleg over het schutterstoernooi
Zo zag het schutterstoernooi er uit
De drie winnende koppels bestonden uit E1-spelers. Gefeliciteerd!

A1 – S2

Naast dat er een schutterstoernooi was georganiseerd, speelde de A1 tegen de senioren 2. A1-trainer/coach Vincent schreef hier een verslag over:

Vandaag 17 april om 13 uur stond op de zonovergoten zaterdag een oefenwedstrijd gepland tussen de A1 en het 2e van Velocitas.

Het weer was perfect voor een mooi affiche. Het was voor het eerst dat de A1 en het tweede in deze samenstelling tegen elkaar oefenden. Een aantal spelers mochten of konden helaas nog niet mee doen, waardoor een dame uit het eerste inviel.

Vol plezier startten de twee ploegen. Elke keer weer brachten ze elkaar in evenwicht. Zoals het heet, waren de twee ploegen stuivertje aan het wisselen. Wat de wedstrijd zeer vermakelijk maakte.

Verdedigend stond het erg goed bij de A1. Ze waren als team aan het verdedigen. Dit was ook wat de coaches graag wilden zien. Zeer verdienstelijk is dit uitgevoerd.

Maar toch kreeg het tweede het elke keer voor elkaar om in de wedstrijd te blijven, lange aanvallen resulteerden in doelpunten.

Actiefoto A1-S2

Na rust pakte het tweede het verdedigend anders aan, waardoor de A1 wat minder tot aanvallen kwam. Een mooi leerpunt is dat je toch door zal moeten blijven gaan, ook al gaat het even wat minder. Hierdoor stokte de machine bij de A1 en bleven de goals een beetje uit.

Uiteindelijk trok het tweede de wedstrijd over de streep, maar met een stand van 13-15 was het nogmaals een zeer vermakelijke wedstrijd. En lieten beide kanten zeer goede en leuke dingen zien. Al met al lekker dat beide teams weer een wedstrijdje konden spelen.

Sfeerimpressie 17 april

Vooruitblik

De komende weken heeft Velocitas nog meer activiteiten in petto. Op zaterdag 24 april zijn er onderlinge (jeugd)wedstrijden, op 8 mei worden activiteiten georganiseerd door de kampleiding van het Velocitaskamp en op 15 mei staan weer onderlinge (jeugd)wedstrijden op het programma. Houd de Velopress en onze sociale media in de gaten.

Scroll naar boven