Siem van Osnabrugge, terug op het oude nest!

Siem van Osnabrugge, terug op het oude nest!

Door: Jop

Met ingang van het seizoen 2020-2021 sluit Siem van Osnabrugge zich aan bij de selectie van Velocitas. Voor velen is Siem geen onbekende, tot zijn 13e jaar speelde hij al bij Velocitas waarna hij de overstap maakte naar TOP in Sassenheim. Hier heeft hij onder andere in de junioren de zaalfinale in het Ziggo Dome gewonnen. Voor wie Siem nog niet kent stellen we hem even voor.

Kan je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Siem van Osnabrugge, ik ben 19 jaar oud en woon in Leiderdorp. Ik volg de opleiding Sportkunde in Amsterdam en mijn hobby’s zijn sporten, videogames en uitgaan. 

Wat vind je het leukste aan korfballen?

Het leukste vind ik het spelen van spannende wedstrijden. Daarnaast hou ik ook erg van de gezelligheid na de wedstrijden en trainingen. 

Waarom heb je gekozen om terug te keren bij Velocitas? 

Ik zag op korte termijn geen perspectief om basisspeler te kunnen worden in het eerste van TOP, waardoor ik ben gaan nadenken over de manier waarop ik mijn korfballeven wil gaan invullen. Na lang nadenken en afwegen heb besloten dat ik dat nergens liever doe dan bij Velocitas!

Hoe zijn je verwachtingen van jouw terugkeer bij Velocitas?

Ik verwacht een hele hoop van mijn terugkeer! Ik hoop op veel leuke en spannende wedstrijden en daarbij hopelijk wat kampioenschappen! Daarnaast verwacht ik dat het weer ouderwets gezellig wordt met veel feestjes en gezellige avonden.

Wat zijn jouw (korfbal)kwaliteiten?

Poeh, dat is lastig om te zeggen! Ik denk dat ik het vooral moet hebben van mijn snelheid. Dit is zowel aanvallend als verdedigend fijn om te hebben! Voor de rest is mijn kwaliteit denk het luchtig houden van situaties. Plezier maken staat voorop! 

Wat hoop je nog te bereiken? 

Toen ik naar TOP ging was mijn doel het behalen van het 1e team. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dat niet meer zou willen. Maar voor nu en de komende seizoenen hoop ik een aantal keer kampioen te worden met Velocitas. Wellicht is er de mogelijkheid om een route af te leggen die andere clubs in de omgeving hebben gedaan zoals Fiks en Pernix. Hoe mooi zou het zijn om zo hoog te komen met m’n eigen cluppie! 

Wat heb je het meest gemist aan Velocitas? 

Haha een hele hoop! Ik denk toch dat ik het op de fiets naar trainingen en wedstrijden gaan heel erg heb gemist. Daarbij heb ik de gezelligheid en het kennen van iedereen binnen de club gemist. Het is weer allemaal wat knusser en kleinschaliger. Ik heb er heel veel zin in!

Scroll naar boven