Slot en opening

Velocitas heeft nieuwe kunstgrasvelden. De Antea Groep heeft het werk precies op tijd afgerond: Gerrit en zijn mannen waren net voor de veldcompetitie klaar. Samen met de werkgroep kunstgrasvelden sluit de Velopress daarom tevreden het dossier kunstgrasvelden af. Met nog een hele verzameling foto’s.

Dit is kunstgrasupdate #8, het slot. Het complete dossier bestaat uit
update #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, bijlage 1, bijlage 2 en (deze) update #8.

Aftellen

Zo zien de velden er op 8 april uit.

Op 8 april zijn de bijvelden klaar. Of hopelijk toch eigenlijk niet. Want als ik goed kijk, zie ik alleen nog maar tennisbelijning op het veld liggen.

8 april: klaar om te tennissen

Ook verder is te merken, dat er nog volop gewerkt wordt.

De dug-outs liggen klaar voor gebruik.
Het tegelpad is nog net niet af.
De velden worden stevig vastgelijmd.
Een blik onder de velden.

Na nog een dag hard werken is op 9 april ook het hoofdveld klaar. En Arjen Bakker stelt me gerust: er zijn nu ook korfballijnen aangebracht.

Gelukkig, toch ook korfballijnen. Foto: Arjen Bakker.
Het hoofdveld kleurt al mooi groen en blauw. Foto: Arjen Bakker.
Zo zien de velden er op 9 april uit. Foto: Arjen Bakker.

“Tis klaar”

Op 12 april om 19:41 komt een kort maar o zo krachtig bericht binnen. Arjen Bakker appt: “Tis klaar“. Achter die paar karakters zit een wereld van emotie. Arjen bekent tijdens de opening van de velden, dat dit een spannende week was: “Gerrit en z’n mannen hadden een strakke planning. De vier bufferdagen hebben ze precies opgebruikt. En de laatste week was cruciaal. Het mocht niet gaan regenen, en dat heeft het ook niet gedaan.

Tis klaar. Foto: Arjen Bakker.

Dat Gerrit en z’n mannen klaar zijn, wil nog niet zeggen dat álles klaar is. Velocitas moet zelf nog een aantal puntjes op de i zetten. Dat gebeurt bijvoorbeeld op 13 april. Het scorebord wordt opgehangen, de reclameborden krijgen een sopje, en dan kunnen de eerste oefenwedstrijden gespeeld worden.

Het scorebord wordt opgehangen.
De reclameborden krijgen een sopje.

In de week voor de officiële opening wordt het veld al volop gebruikt. De KT2-cursisten van Velocitas en Haarlem geven hun oefeningen aan B- en C-spelers, de traininen beginnen en er wordt getennist. Ook het schoolkorfbaltoernooi maakt dankbaar gebruik van de nieuwe kunstgrasvelden.

En dan…

En dan is het zo ver: op 20 april worden de eerste competitiewedstrijden op de nieuwe velden gespeeld. Heel Velocitas bakt en eet taart. Om half vier is de feestelijke opening. Voorzitter Lianne interviewt wethouder Joosten en het publiek. De wethouder roemt de goede voorbereiding, oudere spelers spreken van een “heerlijk veld“, en de jeugd is blij met de “duidelijke lijnen“.

De werkgroep kunstgrasvelden mag dus trots zijn op z’n werk. Zelf zeggen ze er dit over: “We zijn een jaartje geleden begonnen. Mooi om te zien hoe het veranderde van een schetsje tot een gerealiseerd veld. Het is heel mooi geworden. We gaan ervan genieten!” Verdiend applaus voor de werkgroepleden. En ook voor Ferry, die bijvoorbeeld vanochtend het gras nog sproeide, en vorige week druk in de weer was met het ophangen van het scorebord. Hulde aan alle harde werkers van Velocitas.

De werkgroep kunstgrasvelden mag trots zijn op z’n werk. Foto: Frans van Herwijnen.

Veel genoegen

Dan is het woord aan burgemeester Driessen. Ze complimenteert het Velocitasbestuur, want: “Zonder dit fantastische bestuur was er geen veld geweest.” Verder wenst ze Velocitas “veel plezier en veel genoegen van het veld” toe. Heerlijke woorden voor Velocitas, op deze heerlijke dag voor Velocitas.

Ook doet de burgemeester enthousiast mee aan het feestonderdeel ‘Voorspel de toekomst: voorspel de wedstrijd van het eerste bij de Velodogs’. Ze vindt dat het eerste “gewoon gaat winnen“. Een hartverwarmende wens, maar helaas zal die haar geen prijs hebben opgeleverd. (Velocitas verloor met 21-22 van Futura, red.).

Terwijl het gejoel van alle aanwezigen aanzwelt… Foto: Frans van Herwijnen.

Terwijl het gejoel van alle aanwezigen aanzwelt, opent de burgemeester de velden. Omringd door Velocitanen in het groen en het blauw, en bijgestaan door Gido en Jelte, knipt ze de groene en blauwe linten door. Het veld is geopend!

… opent de burgemeester de velden. Foto: Frans van Herwijnen.

Finale

Voor we het kunstgrasupdatedossier echt sluiten, waag ik me net als de burgemeester aan een toekomstvoorspelling. Want in de rust van het eerste is de finale van het jeugdschutterstoernooi. F-speelster Dide wint met overmacht. In de gaten houden, die dame. Als ik u was, zou ik nu alvast een handtekening gaan vragen.

En zo sluiten we het kunstgrasupdatedossier, en begint voor Velocitas een nieuwe periode van spelen op de nieuwe velden. Een slot en een begin. En dat met Pasen.

Scroll naar boven