Sporten bij Velocitas Leiderdorp

Sport bij Velocitas: meer dan korfbal alleen.

Je zoekt een sport voor jouw zoon of dochter in Leiderdorp, maar weet niet zeker of korfbal nou een geschikte sport is. Maak je geen zorgen: dat gevoel hebben de meesten van ons ook gehad.

Daarom is er op maandag 24 juni 2019 van 18:00 tot 19:00 een gratis introductietraining op het veld van Velocitas. Helemaal vrijblijvend. Geef jouw kind op door een mailtje te sturen naar Hilde van Herwijnen, lid van de Technische Commissie Jeugd.

Hilde van Herwijnen

Lid Technische Commissie Jeugd Velocitas
hilde.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

*Graag meedoen maar verhinderd op de 24e? Naast de introductietraining is het ook mogelijk om 3 weken vrijblijvend mee te trainen. Stuur hiervoor ook een mailtje naar Hilde.

Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan even de impressie van een dagje korfbal hieronder, zodat je een goed beeld hebt van onze vereniging.

‘Een dagje korfbal bij Velocitas Leiderdorp’

Zaterdagochtend half tien, sportpark de Bloemerd, Leiderdorp. Kopje koffie in de hand en wachten tot de wedstrijd van jouw zoon of dochter begint. Ondertussen praat je wat bij met de andere ouders over afgelopen week. Het is nu de 4e week van de competitie en je begint iedereen wat beter te kennen.

Punt! Velocitas F3 schiet een mooie bal in de korf. Zowel de kinderen als ouders gaan uit hun dak. Het team bestaat namelijk bijna helemaal uit nieuwe korfballertjes. Winnen zit er nog niet zo vaak in. De lol wél: uitgelaten rent iedereen na het punt over het veld. 2 Coaches van Velocitas proberen alle kinderen weer enigszins scherp te krijgen.

Op de schoolkorfbaltraining van Velocitas Leiderdorp staan honderden aanstormende talentjes een balletje te gooien.

Evenementen bij Velocitas Leiderdorp

Tijdens de rust vraag je nog even wat het Velocitaskamp precies inhoudt. De favoriete week van heel veel jeugdspelers bij Velocitas. Ook gaan we elk jaar naar een Hemelvaartstoernooi.

De jeugd van Velocitas op het Hemelvaartstoernooi van korfbalvereniging VEO in 2018.

Na de wedstrijd nemen de jongste teams allemaal strafworpen op de korf. Dat zijn een soort penalties, maar dan zonder keeper. Alvast om te oefenen voor later, als het er écht om gaat. Hier zijn de kinderen in het groen en blauw net zo goed als de tegenstander: de strafworpenserie eindigt gelijk. Gelukkig maar, want afgelopen week hebben de kids erg hun best gedaan op de training.

Op een thematraining verzorgen de selectiespelers een thema over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld verdedigen.

Vrijwilligers bij Velocitas Leiderdorp

Zo, dat was de wedstrijd. Verloren maar het scheelde niet veel. Ga je naar huis of blijf je nog even? Jouw zoon of dochter weet het wel: die is lekker met zijn nieuwe vriendjes aan het spelen in de speeltuin. Je drinkt nog maar een bakje koffie aan de bar. Daar staat ondertussen 1 van de ouders die je kent broodjes te snijden. Bij Velocitas is vrijwilligerswerk niet verplicht maar wel heel gezellig.

Vrijwilligerswerk en sporten in Leiderdorp gaan in hand in hand bij Velocitas

Van sportpark de Bloemerd op naar huis

Je eet nog een broodje en besluit dan op huis aan te gaan. Morgen gaan de kinderen naar een springkasteel met de Velocitas Jeugdcommissie. Toch maar eens kijken of ik niet een keertje mee kan als begeleider, schiet er door je hoofd. Als het maar niet op vrijdag is, want dan heb je je al ingeschreven voor de pubquiz.

Veloctas korfbal
Gedurende de winter gaan we de zaal in. Thuisbasis: Sportcomplex de Does in Leiderdorp.

Je leest het: er gebeurt veel meer bij Velocitas Leiderdorp dan alleen korfbal. Voor zowel ouders als kinderen. Kom dus gerust meedoen met de introductietraining op maandag 21 juni, of neem contact op voor 3 weken gratis meetrainen.

Hilde van Herwijnen

Lid Technische Commissie Jeugd Velocitas
hilde.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Meer informatie over sporten bij Velocitas Leiderdorp:

Scroll naar boven