Sporting Trigon 1 – Velocitas 1: der(b)by ronde 2

Dit seizoen is Sporting Trigon 1 maar liefst vier maal de tegenstander van Velocitas 1. Waar Velocitas op het veld nog vrij eenvoudig met Trigon kon afrekenen ging hen dit afgelopen zaterdag minder makkelijk af. Tot in de laatste seconden van de wedstrijd was het erg spannend. Lees in dit wedstrijdverslag hoe Velocitas de tweede derby wist te winnen.

Laatste wedstrijd 5 mei-hal

Het duurde niet lang tot het publiek werd herinnerd aan de hal waarin er gespeeld werd. Direct na het fluitsignaal was het unieke geluid van de 5 Mei-hal te horen. Zaalschoenen die hard klappen en piepen op de houten vloer. Voor Velocitas de laatste keer, het is namelijk het laatste jaar dat de 5 Mei-hal in gebruik is.

Goede start

Velocitas begint goed aan de wedstrijd en weet al snel indruk te maken op het team van Sporting Trigon, dat dit jaar nog geen wedstrijd wist te winnen. Pas na vijf minuten opent Lianne de score door een strafworp te benutten, dit is het startsein voor een goede fase van Velocitas. Door het strak verdedigen komt Trigon moeilijk tot schot wat de mogelijkheid bied om de voorsprong uit te bouwen. Met fraaie afstandschoten zetten Rosa, Debby en Nick de stand na 12 minuten al op 2-6. Het lijkt erop dat het krachtsverschil te groot is en Velocitas een makkelijke wedstrijd zal gaan spelen, maar niets is minder waar.

De voorsprong van vier punten was de laatste keer dat Velocitas adem kon halen. Trigon komt met een duidelijk statement: vandaag krijg je hier niets cadeau. Vier maal op rij weten zij te scoren en de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens wordt er keurig om en om gescoord waardoor de stand gelijk op gaat. Vlak voor rust zet Mitchell Velocitas op een minimale voorsprong. Ruststand: 10-11.

strafworpen festijn

Er was slechts 1 persoon in het veld die geen zin had in een stevig potje, de scheidsrechter. Maar liefst 11 doelpunten werden gemaakt vanaf 2,5 meter. Trigon beschikt over veel snelheid naar binnen wat zij goed weten te benutten. Velocitas kan de doorloopballen lastig verdedigen wat een hoop strafworpen oplevert voor de thuisploeg.

VERSCHIL VAN 1

Direct na rust komt Sporting Trigon voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Met een mooie doorloopbal zet Gwen de stand weer gelijk. Daarna is het verschil tussen beide teams niet groter geweest dan 1 punt. Waar Velocitas over alle vlakken weet te score zijn het bij Trigon met name de dames die de korf makkelijk weten te vinden.

SPANNENDE SLOTFASE

Tegen het einde van de wedstrijd ligt het momentum bij het 8-tal van Trigon. Op wilskracht weten zij goed partij te bieden. Velocitas zwakt af en weet halverwege de tweede helft maar liefst 12 minuten niet te scoren. Trigon komt langs zij en zet 5 minuten voor tijd de stand op 18-17, direct gevolgd door een Time Out.

De laatste vijf minuten zijn enorm spannend. Weet Velocitas de doelpuntloze fase te verbreken of doet Trigon met 2 punten verschil de das om bij de gasten? Drie minuten worden er lange aanvallen gespeeld met veel kansen voor beide ploegen. Tom scoort zijn eerste en enige doelpunt van de wedstrijd, wat een hele belangrijke is. Met nog 1 minuut te spelen is de stand gelijk en lijkt de wedstrijd twee winnaars te krijgen.

Aanvoerster Debby heeft duidelijk andere plannen. Twaalf seconden voor tijd scoort zij met een afstandschot het winnende doelpunt. Door wat gepruts van de jurytafel verliest Trigon nog eens 4 seconden van de tijd waardoor er nog maar 8 seconden over zijn. Een doelpunt weten zij niet meer te maken waardoor de eerste overwinning voor Sporting Trigon nog op zich laat wachten. Eindstand: 18-19.

VOLGENDE WEDSTRIJD

Zaterdag 10 december staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Om 17:00 komt Swift uit Amsterdam bij ons op bezoek. Team van de week: D2.

Scroll naar boven