Sporting Trigon maatje te groot voor Velocitas

Afgelopen zaterdag kreeg Velocitas 1 Sporting Trigon uit Leiden op bezoek. De Leiderdorpers hadden zich op een zwaargewicht voorbereid maar vertilden zich uiteindelijk aan zichzelf: Velocitas kreeg het vizier niet op scherp waardoor het nooit echt een wedstrijd werd. Sporting Trigon won met 17 – 30.

De wedstrijdbal van Velocitas 1 – Sporting Trigon 1 werd aangeboden door Allura Vision Growers, visie voor ondernemers met allure. Allura draagt Velocitas, de korfbalsport en vooral de individuele spelers op alle niveaus een warm hart toe.

Er kan veel gezegd en geschreven worden over de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Met een goed gevulde Does zagen de vele supporters van beide ploegen het belangrijkste feit van de avond: Sporting Trigon was veel scherper in de afronding dan Velocitas.  

Pogingen genoeg, punten te weining

Velocitas probeerde wel maar scoorde niet. Het aantal opgelegde kansen dat gemist werd was simpelweg te groot om de ploeg uit Leiden tegenstand te kunnen bieden. De momenten dat de aanval wél liep, zag het spel er goed en verzorgd uit. Zoals een snelle wegtrekbal waarmee een door Sporting Trigon gemaakte strafworp beantwoord werd. De meeste aanvallen was het echter het zoeken geblazen, waarbij de schotklok ineens een verre vriend in plaats van goede buur bleek te zijn.

In de verdediging werd er gestreden als vanouds. Zoals wel vaker het geval is, gingen Simone Laman en Nick van der Zee voorop in de strijd, wat leidde tot enkele mooie onderscheppingen. Max Verschoor, een nieuw gezicht bij de selectie van Velocitas, werd gebracht en deed zijn uiterste best het groen en blauw in het zadel te helpen. 

Ook nieuwkomer Max Verschoor deed er alles aan om het tij te keren (foto: Frans van Herwijnen).

Toch een contactsport?

Fysiek werd de grens opgezocht, gevonden en vaak overtreden. De scheidsrechter had de grootste moeite om het betere duw- en trekwerk onder controle te houden, waarbij er meer dan eens een overtreding aan de verkeerde partij toegekend werd. Bij Sporting Trigon wist één van de dames het commentaar niet onder controle te houden, met een gele kaart tot gevolg.

De duels tussen Christel Zwanenburg en haar dame waren geheel in lijn met de wedstrijd:  pittig (foto: Frans van Herwijnen).

Een goed kwartier voor het einde van de wedstrijd wisten spelers, coaches en publiek wie er met de winst naar huis zou gaan. Velocitas gooide in dat laatste part net iets meer de handdoek in de ring dan Sporting Trigon, waardoor de einduitslag van van 17 – 30  terecht maar ook geflatteerd was.

Derde helft gaat gelijk op

Sporting Trigon gaat na een felle derby met de punten naar huis. Velocitas maakt zich deze week op voor de uitwedstrijd tegen KOAG, de ongeslagen koploper. Of ze de frustratie kunnen omzetten in een stunt zal moeten blijken. Of beter gezegd: de club uit Leiderdorp zal zich moeten opladen. Want na de wedstrijd waren de scherpe randjes er bij beide ploegen namelijk snel af. Dat bleek wel uit de derde helft, waarin beide ploegen al snel de verzoening zochten.

Omslagfoto: Frans van Herwijnen