Sterren G-team van Velocitas winnen niet op NK maar schitteren wel!

Afgelopen zaterdag kwam een mooie mix van onze G-teams in actie op het NK voor G-teams in Houten. Dankzij dikke pech werd er helaas niet gewonnen. De publieksprijs ging echter naar onze helden, want het meest aantrekkelijke korfbal kwam duidelijk uit Leiderdorp.

Houten, daar kikker je van op

Het is al vroeg verzamelen voor de nationaal kampioenen van 2016 en 2017. Het NK G-korfbal wordt gespeeld bij Victum in Houten. Een kleine 45 minuten rijden dus. De tijd vliegt gelukkig voorbij: de sfeer bij staff en spelers zit er vanaf minuut 1 goed in!

Warm, warmer, warmest!

De temperaturen waren niet om over naar huis te schrijven. Het was loeiwarm op het veld van Victum en dat merkten de spelers. Goed smeren dus. Maar wel gewoon een warming-up, want een echte prof blijft ook bij 30+ graden gewoon zijn of haar ding doen. Alleen coach Yvo vond het best fris en was blij met zijn keuze voor spijkerbroek en zwart shirt.

Paul controleert nog één keer of de lijnen wel goed liggen.

En dan spelen:

Dan is het eindelijk tijd om te korfballen. De eerste wedstrijd moesten onze helden nog even inkomen: de wedstrijd tegen DVO gaat met 2 – 0 verloren. Ook Tempo is helaas een maatje te groot en verslaat Velocitas met dezelfde uitslag: 2-0. Het teamspel van Velocitas ziet er erg goed uit: iedereen werkt voor elkaar. Helaas mist de scherpte in de afronding.

Het was beregezellig langs de zijlijn.

Supportersbus arriveert

Vlak voor de tweede wedstrijd start, komt daar een supportersbus met bestuursleden aan. Het viertal wordt getrakteerd op een aantal mooie wedstrijden van onze toppers.

“De wedstrijden van vandaag zijn een stuk beter dan de laatste wedstrijd die ik hier gespeeld heb” – Siem van Osnabrugge

Dijkvogels en DVO

De spannendste wedstrijd is tegen Dijkvogels. Een schot van Ed stuitert op de punt van de korf, springt 2 meter omhoog en valt er ongelofelijk maar waar alsnog in, waardoor de stand 3 – 3 staat. Tijdens het laatste fluitsignaal valt de 3 – 4 voor de geluksdijkvogels. Er wordt nog geprotesteert bij de scheidsrechter. Die is echter onverbiddelijk en laat de stand staan. De teleurstelling is te groot om een vuist te maken tegen DVO: de laatste wedstrijd gaat met 3 – 4 verloren.

Coach Heino was duidelijk: vanaf nu draaien we duimschroeven strak aan!

Moe maar trots

Moe maar en voldaan keren onze toppers huiswaarts. Spelers en staff mogen trots zijn: er werd bij elke wedstrijd voor elkaar geknokt tot het einde. Super gedaan, volgend jaar een nieuwe kans!

Scroll naar boven