Tempo A4 – Velocitas A4

Na een zaterdag een keer niet onze prachtige wedstrijdkleren te hebben gedragen (wat voor onze moeders betekende: 2 weken de tijd om te wassen!) was het eindelijk weer zover: we mogen het veld op. Deze week ligt ons speelveld in Alphen, in de Limeshallen hal 2 om precies te zijn. (In tegenstelling tot wat er op Sportlink stond, wat zorgde voor een heuse ontdekkingstocht door het gebouw)

Wonder boven wonder staan wij bij de aanvang van de wedstrijd niet laatste in de competitie. Het zijn onze tegenstanders van vandaag, die de eer hebben om op plek 7 te staan. Of wij ze die eer blijven gunnen, zal ongeveer een uurtje later bekend worden.

Wanneer de wedstrijd begint, gaat het prima. Al snel komen we voor te staan door het scoren van een korte kans door invaller Jop. In zijn eigen wedstrijd, net voordat we naar Alphen reisden, scoorde hij er maar liefst 6. Hij ging dus vrolijk door met punten pakken. Ook ons tweede doelpunt komt op Jops naam te staan: de stand is inmiddels 3 – 2 voor de thuisploeg. Het derde doelpunt is van Robin. Na een aanval waarin alles fout lijkt te gaan scoort hij toch en maakt de stand 4-3. Ook Kevin van Wezel gaat er met een doelpunt vandoor: hij scoort een doorloop en maakt de stand 4-4. Vlak voor rust gooit Lara de bal door de korf en zorgt er zo voor dat we met maar 1 punt verschil de rust in gaan: 6 – 5.

Onze inmiddels gearriveerde coach Martin Habraken geeft aan dat we vooral de aanval iets breder op moeten zetten. Verder krijgen we een tip om de wel erg dicht op verdedigende Alphenaren om de tuin te leiden.

Na de rust gaat het helaas wat minder. Steeds meer ballen vliegen uit het veld of onbedoeld in de handen van leden van Tempo. Ook krijgt de scheids bijna een bal tegen zijn hoofd, iets dat hij zelf verwerkt met de opmerking: “Willen ze nou weer een aanslag op me plegen?” Ook vindt hij het heel irritant wanneer hij moet fluiten voor lopen en mompelt daarbij: “Het is geen wandelvierdaagse”. Het gat tussen het puntenaantal van Tempo en dat van ons wordt steeds groter, maar gelukkig is daar invalster Fenne! Zij schiet 2 afstandsschoten raak en laat haar heer verbaasd achter. Zo doe je dat.

De 2 punten na rust zijn helaas niet genoeg om de overwinning binnen te slepen. Tempo verdubbelt in de tweede helft haar score: het wordt 12-7.

Met 7 doelpunten in de pocket zakken we gewoon weer naar de 7e plek. Hopelijk stijgen we nog deze competitie, maar laatste staan is ook een hele eer. De screenshots met Velocitas A4 op de 6e plaats zijn in ieder geval gemaakt, dus dat kan ook weer de boeken in. En wie weet wat de komende 10 wedstrijden brengen. Misschien een gelijkspel of toch een overwinning?

We willen onze invallers Jop en Fenne heel erg bedanken. Super fijn dat jullie in wilden vallen! Invallers hebben we nu hard nodig met onze 2 geblesseerden.

Yes, het is weer zover: Iris haar moppentrommel gaat open! Deze week is ze in een taalkundige stemming. “Wat is de minst gesproken taal op de wereld? Gebarentaal”

Tot volgende week!

Scroll naar boven