TOP/Quoratio A6 – Velocitas A4

Het is weer zaterdag! Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de A4 gaat spelen. De dag kan niet meer stuk zou je zeggen! Nadat iedereen, uitgerust en wel van het middagdutje, klaar staat, inclusief onze invallers Lisanne en Dewi, vertrekken we naar Sassenheim.

Als we daar eindelijk een parkeerplekje hebben gevonden, banen we ons een weg langs de kermis waar op dat moment 2 mannen met al hun kracht een vrachtwagen vooruit trekken. Naast het veld van TOP staat een groot podium waar een band op speelt en het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandse liedjes. Uitstekende achtergrondmuziek voor korfbal, misschien moeten wij dat op de club ook maar eens proberen.

Vorige week speelden we ook tegen TOP, maar verloren helaas met 4 – 15. We gaan de wedstrijd vol goede moed en hopen (uiteraard) op de winst. De wedstrijd begint goed. Zowel aanvallend als verdedigend gaat het lekker en we worden al gauw beloond met punten: Het komt 0 – 3 te staan. TOP schiet ook meteen raak, 1 – 3. Als ze zich vervolgens aan ons optrekken en de gelijkmaker wordt gescoord, volgt de rest van de lange spannende wedstrijd. Met rust staat het 5 – 5, een prima stand dus!

Na wat tips & tricks van Martin zijn we klaar voor de tweede helft. Vrijwel direct maken wij de 5 – 6. Vervolgens verdedigen beide ploegen goed en lijkt er even geen bal in te willen. Na de 6 – 6 loopt het aardig door. We staan afwisselend 1 of 2 punten voor, dan weer gelijk, dan weer een punt achter. Met nog 10 minuten op de klok stuitert de bal het hek over de vijver in. Blijkbaar kon de bal de intense spanning ook niet meer aan. De laatste paar minuten komen de Sassenheimers toch nog op een voorsprong en wanneer TOP de stand op 15 – 12 zet, sluit de scheids de wedstrijd af.

We hebben helaas verloren, maar hebben toch een hele leuk wedstrijd gespeeld.
Met bloed, zweet en tranen, zoals André Hazes op de achtergrond zingt, hebben we ervoor gevochten. Net als de mannen die vochten om de vrachtwagen vooruit te trekken. (Ook al ging dat echt verdacht snel en zat er zeer toevallig iemand achter het stuur)

Scroll naar boven