Uit den ouden doosch #1: Velocitas A1 over 25 jaar (Klaas Bosman, 2000)

In de zoektocht naar leuke memoires voor het afscheid van Joachim werd ons het volgende stukje toegestuurd van alweer 19(!) jaar geleden. Dat vonden we zo leuk dat we maar gelijk een nieuwe categorie beginnen: Uit den ouden doosch.

Het volgende verhaal is door Klaas Bosman in het jaar 2000 geschreven. In de voorbespreking van de wedstrijd heeft Klaas dit aan zijn team voorgelezen, zodat zijn spelers wat minder zenuwachtig zouden zijn. Veel leesplezier toegewenst!


Velocitas A1 over 25 jaar.

Klaas Bosman (2000)

De jubileumcommissie 75 jaar Velocitas is trots dat het juniorenteam uit 2000 acte de presence zal geven op het toemooi voor de krasse knarren. Velen van u zullen ongetwijfeld het zich herinneren: Er werd niet gespeeld in onze eigen hal in de Bloemerd, maar in sporthal de Does. Dat was een sporthal op de plaats waar nu Joachim Jagel zijn tennispark/sportcentrum heeft. . * Fantastische wedstrijden riep iedereen die er wel of geen verstand van had. En omdat iedereen dat zei, werden de tribunes voller en voller.

De toenmalige A1 onder leiding van meneer Bosman, u weet wel die nu dat enorme haarimplantaat heeft laten aanbrengen omdat hij nog een tijdje bij de politie was geweest, stevende recht op de zaaltitel af. Er was eigenlijk maar een concurrent: ALO. Op 10 Februari troffen zij elkaar voor de tweede keer. Wat een wedstrijd is dat geweest. Na een superzenuwachtige ouverture van de kant van Velocitas, Marjolein met de rede koontjes, Sjors die natuurlijk een doorloopje doorliet, Joachim die in de eigen korf scoorde, Arjen die alleen maar naar Randy zat te kijken, Wendy die een bal vergat te vangen en dus op haar neus kreeg, Manon die een spuugje moest maken omdat ze de avond ervoor een een pot augurken had verorberd, Bart die miste en tegen de aan wilde trappen en daarbij zijn schoen uitschopte ie klem kwam te zitten tegen het basketbalbord aan het plafond en dus doormoest op een schoen, kwamen onze helden eindelijk in hun ritme. En u weet het nog: wanneer het treintje begon te lopen was er geen houden aan.

De aanvoerdster Janneke Nelson – Oldenkamp, nu directeur-generaal van het LUMC, gaf het juiste voorbeeld en mikte de val vanaf de middenlijn door de korf. Eindelijk een doelpunt. Een schitterde onderschepping van de als een tijger stelende (haar dame zou later verklaren dat ze steeds Grrrrrr hoorde) Marjolein Beck, ja inderdaat de huidige staatssecretaris van onderwijs, stelde Bart “cassanova”van Dooremaal in staat om een weergaloze doorloop bal te maken.

Arjen van Meeteren, onlangs teruggekeerd van een wereldreis van 20 jaar omdat hij wat ongelukkig in de liefde was, scoorde uiteraard weer eens met een hand, nadat hij de bal achter de rug onder de benen al pirouettend zij heer het bos had ingestuurd, onderwijk herrie makend met de scheidsrechter die weer eens niets begreep van de grappen grollen van de blonde held.

Joachim, die vorige maand gescheiden is van Tinka, knalde er ff 2 vrije ballen in. Sjors de mannelijke helf van de olijke tweeling Verhaar, wist al schwalbend weer eens een stip te versieren en hield er een prachtige relatie aan over met..

Tja en dan de Plijt. Het duurde lang voordat de coach van de tegenpartij door had wat er nou echt gebeurde, ineens werd de ene na de ander werd gewisseld om het gevaar te keren. Maar het kwaad was al geschiet; score op score en onderschepping op onderschepping. Huilend liepen er speelsters in het veld. Het publiek stampte op de banken. In haar bescheidenheid wendde de Plijt zich steeds naar het publiek om dan direct het klaterende applaus door te verwijzen naar haar medespelers.

Ook prachtig om te zien was Manon van Dooremaal – van der Krogt, ja inderdaad, de moeder van de 4 Dooremaaltjes die nu in de B en de C spelen. Zij zetten de lijnen uit en wist haar vakgenoten perfect aan te geven voor de doorloopbal. Gelukkig vergat ze haar eigen schoten niet, wat resulteerde in drie technische perfecte doelpunten. De al eerder genoemde Marjolein, nu samenwonend met haar konijntje en Tinka en Sara, omdat dat veel gezelliger is en er altijd wel wat valt te kletsen, maakt op slag voor de rust de gelijkmaker en is een aparte mededeling waard. Haar fameuze mandarijntje deden ALO de das om.


Heb jij ook een leuk stukje uit den ouden doosch voor in den ouden doosch? Stuur dan een mailtje naar nieuws@sv-velocitas.nl!

Scroll naar boven