Uniek: Velocitas D3 speelt gelijk!

Op zaterdag 12 mei 2018 beleeft de D3 van Velocitas een unicum: ze spelen gelijk! Dat kwam dit seizoen nog niet voor, als we de statistieken mogen geloven. Door het gelijkspel blijft het spannend in de poule. Crescendo D1 heeft nu vijf punten en blijft de nummer 1, gevolgd door Pernix D4 met 4 punten. Velocitas staat netjes in de middenmoot, met drie punten uit vier wedstrijden. VZOD D2 blijft hekkensluiter met 2 punten.

Toen Velocitas Crescendo thuis ontving, zag de wedstrijd er heel anders uit. In de rust was het 3-5, en was alles nog mogelijk, maar helaas werd het 4-10. Vandaag is het anders: Velocitas staat een groot deel van de wedstrijd voor. Pas in de laatste minuut komt Crescendo langszij.

Velocitas begint de wedstrijd ook anders dan anders: met Rein, Dinand (i.p.v. Tycho), Jette en Laura in de aanval en aanvoerder Tycho (i.p.v. Dinand), Jasper, Yara en Emma in de verdediging gaat het eigenlijk ook heel lekker. (Wat je als trainers/coaches al niet kunt leren van een Hemelvaartstoernooi.) Hanna is er vandaag niet bij, en de reserves Age, Lisanne en Amber staan te popelen om in te vallen. Het is heerlijk zonnig weer. De spelers hebben er zin in. Het meegereisde publiek heeft stoelen uit de kantine gehaald, en is er ook eens lekker voor gaan zitten.

Crescendo opent de score, maar Dinand geeft Jette al snel een doorlopertje mee, waardoor de stand weer gelijk is. Als Jette even later Dinand een doorlopertje meegeeft, komt Velocitas voor het eerst voor te staan. Een kansje bij de korf brengt Crescendo weer langszij. Crescendo maakt er vervolgens 3-2 van ondanks fel (uit)verdedigen van bijvoorbeeld Emma. Tycho heeft last van een steek in zijn zij en wordt vervangen door Age, die zijn kans grijpt. Van afstand zorg hij voor de ruststand van 3-3.

Na rust komen Lisanne en Amber in het veld voor Jette en Laura. Mede dankzij de inzet van de tweeling loopt Velocitas uit naar 3-5: tweemaal een doorlopertje van Amber en bijna een (door haar zelf verdiende) strafworp van Lisanne. Crescendo geeft echter niet op, blijft in de buurt en komt zelfs weer langszij: 5-5.

In het laatste kwart van de wedstrijd komen Jette en Laura terug in het veld. Ze vervangen Yara en Emma. Velocitas komt op voorsprong door een afstandsschot van Jasper, maar Crescendo komt via een afstandsschot terug. Jasper krijgt een laat aangegeven doorlopertje mee, en scoort met één hand als hij de korf eigenlijk al voorbij is, maar weer komt Crescendo terug. Dan is Tycho aan de beurt. Hij krijgt een doorlopertje mee van Jette, en brengt de score op 7-8. Een hele tijd blijft Velocitas voor staan, maar zoals gezegd komt Crescendo in de laatste minuut nog op 8-8. Leerpuntje: alleen zekere ballen gooien, als je in de laatste minuut een punt voor staat en de bal onderschept.

Geschreven door Remco

Scroll naar boven