Unitas | Perspectief veel te sterk voor zelfbewust Velocitas

Het eerste van Velocitas heeft afgelopen zaterdag met 16 – 29 verloren van koploper Unitas | Perspectief. Ondanks het duidelijke klasseverschil wisten de Leiderdorpers de wedstrijd lange tijd leuk te houden, waardoor de ploeg zichzelf weinig hoeft te verwijten.

Best wel een goede tegenstander

Het was voorafgaand aan de wedstrijd al bekend: Unitas | Perspectief is een klasse beter dan Velocitas. Misschien wel twee. Met monsteruitslagen tegen onder andere BEP (28 – 10), staat de winnaar eigenlijk al een beetje vast. Het verloop van de wedstrijd nog niet. Het is aan Velocitas om er een leuke wedstrijd van te maken.  

Is dit nou een no-look pass of een pass zonder looks?

Leuker dan verwacht

Sanne Glasbeek heeft in ieder geval geen last van zenuwen en gooit de eerste bal raak. Daarna kan Velocitas eigenlijk alleen maar toekijken hoe de ploeg uit Harderwijk redelijk eenvoudig uitloopt naar een 1 – 5 voorsprong. Het baltempo ligt hoog en is voor Velocitas slechts bij vlagen af te stoppen. Toch blijft Velocitas strijd leveren en weet het af en toe een succesje te boeken. De ruststand van 7 – 14 is tekenend maar niet beschamend.

Knieën hoog en gestrekt inkomen: Ivar staat op zondag weer gewoon op goal bij amateurvereniging PABO! (Pass Achteruit, Breed, Omhaaal!)

Verliezen met opgeheven hoofd

Ook in de tweede helft blijkt het verschil te groot maar blijft de wedstrijd wel leuk om naar te kijken. Even komt Velocitas dichterbij. Met onder andere 3 punten van Rosa en 3 van Siem ziet het een publiek een ploeg die zich bewust is van het krachtsverschil maar met een positieve instelling strijd levert tot het einde. Toch is het verschil simpelweg te groot. De eindstand van 16 – 29 is niet anders, Velocitas stapt met opgeheven hoofd van het veld af.

Sanne gooit nog wel naar een medespeler maar ziet eigenlijk de bui al een beetje hangen.

Volgende week

Velocitas 1, dat nog altijd geen coach heeft, kijkt zonder twijfel uit naar de start van het zaalseizoen. Met nog 1 wedstrijd te gaan kunnen de veldschoenen bijna de kast in. Aanstaande zaterdag sluit Velocitas tegen KVS | Maritiem de eerste helft van het veldseizoen af. En dan eindelijk naar de zaal. 

Foto’s: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven