Vacature trainer/coach Velocitas 2

De afgelopen jaren heeft de selectie van Velocitas een goede positieve ontwikkeling doorgemaakt. Met ingang van het seizoen 2024-2025 is Sabrina Kooijman de trainer/coach van Velocitas 1. Voor Velocitas 2 zijn we nog op zoek.

Update: Sabrina Kooijman nieuwe trainer/coach Velocitas 1

De Technische Commissie en het bestuur kunnen met trots melden dat Sabrina Kooijman vanaf seizoen 2024-2025 de nieuwe trainer van Velocitas 1 is. Met de komst van Sabrina denken we een geschikte en passende opvolger gevonden te hebben voor Enno Verhoef.

Sabrina is 45 en woont in Kockengen. Korfbal is haar passie – eigenlijk alle sporten. Op haar twaalfde begon ze met korfballen bij De Vinken. Rond haar 24e maakte ze de overstap naar SDO Kamerik waar ze tot haar 37ste heeft gespeeld op overgangs- en hoofdklasseniveau.

De loopbaan als coach begon voor Sabrina bij ESDO, waar ze haar KT3 haalde. Na haar KT4 te hebben gehaald als coach bij haar jeugdclub De Vinken, ging ze aan de slag als coach van KVA 2, waar ze momenteel nog actief is.

De gesprekken met Velocitas waren heel fijn en voelden als een warm bad. De vereniging zit goed in elkaar en ik vind het enorm knap dat ze op dit niveau spelen. Velocitas lijkt me een hele leuke uitdaging. Het is een super leuk jong team dat wil ontwikkelen. Dat is iets wat ik graag doe: niet alleen inhoudelijk ontwikkelen maar de spelers ook verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik zie mogelijkheden om een volgende stap te maken. Ik hoop met mijn kennis, creativiteit gedrevenheid en enthousiasme Velocitas te helpen hun doelen te halen!“, vertrouwde Sabrina ons toe.


De oorspronkelijke tekst van dit bericht volgt hieronder


De selectie

De selectie van Velocitas bestaat uit een jonge spelersgroep die gedreven zijn om stappen te maken. Binnen de groep is er gemixte ervaring en beschikt iedereen over eigen kwaliteiten. Velocitas 1 speelt op het veld overgangsklasse en strijdt in de zaal om handhaving in de overgangsklasse. Velocitas 2 is op het veld gepromoveerd naar de reserve overgangsklasse en is op koers om in de zaal te promoveren naar de reserve 1e klasse.

Velocitas staf

De staf van de selectie bestaat uit de trainers/coaches van Velocitas 1 en 2, een verzorger en een teambegeleider. Daarnaast kunnen wij met Velocitas voor extra specialisme en advies terecht bij fysiopraktijk De Ommedijk (partner).

Wat we verwachten:

  • Een ambitieuze trainer die vanuit een visie op (dynamisch)korfbal zowel de individuele spelers als ook het teamniveau wil en kan verbeteren.
  • Een trainer die de spelers en speelsters kan motiveren en enthousiasmeren en naar een bepaald doel kan laten werken.
  • Een trainer die communicatief vaardig en benaderbaar is voor vragen over speelwijze, tactiek en gemaakte keuzes.
  • Je coacht wekelijks het eerste/tweede team. Je trekt hierin samen op en hebt hier dus een belangrijke bijdrage in de prestaties van onze selectieteams.
  • Het hebben van ervaring met coachen op overgangs/hoofdklasse niveau bij het 1e team en ervaring op 1e klasse niveau voor ons 2e team heeft de voorkeur.

Wat we bieden:

  • Een ambitieuze en leergierige selectie van jonge spelers met gemixte ervaring.
  • Een prestatiegerichte Technische Commissie die van Velocitas 1 een stabiele overgangs/hoofdklasse-ploeg en van Velocitas 2 een stabiele overgangs/1e klasse-ploeg wil maken.
  • Een omgeving waarin de trainers van de selectie complementair zijn aan elkaar. De onderlinge rolverdeling wordt afgestemd op basis van eigen kwaliteiten.
  • Een goede accommodatie om te trainen.
  • Een passende vergoeding.

Geïnteresseerden kunnen reageren naar: Kelvin van Poelgeest, TC coördinator senioren wedstrijdsport: tc.a.senioren@sv-velocitas.nl of voor vragen bellen met 06-12913875.

Scroll naar boven