Van Velocitas 7 naar Velocitas 6: de (wel heel) korte glorie

Ons team begon als iets waar menig seniorenteam van Velocitas dit jaar over mee kan praten: een zooitje ongeregeld. Want in welk team zitten we nou? Waar moeten we eigenlijk spelen? En wacht, wie zitten er nou precies in ons team? Toen dit eenmaal duidelijk leek te zijn, kwam het volgende vraagteken vrolijk aangewandeld. Velocitas 7 werd een competitie met 6 andere teams voorgeschoteld, waar we uit opmaakten dat we dan waarschijnlijk een doorlopende competitie hebben.

Twee verliezen op één dag

De eerste wedstrijd tegen Excelsior 7 in Delft werd helaas dik verloren, maar dit zagen we als een beginnersfoutje. Na het laatste fluitsignaal zag het eerste teamlid het al niet meer zitten: Laurens verliet ons team om het inmiddels ietwat wanhopige Velocitas 6 te redden. Gelukkig kregen wij hier Sam voor terug, die doorgeschoven werd vanuit het achtste.

Jeugdige tegenstanders

Na deze grote wisseltruc was het tijd voor onze eerste thuiswedstrijd: Tempo 6 kwam op bezoek. Van dit jeugdige team, waar vers senioren lid Lianne enthousiast van werd (‘Hey ik herken mensen uit de A!’), werd helaas net aan verloren, na een noemenswaardige inhaalrace van de Velocitanen. De volgende wedstrijd tegen TOP 10, waar Lianne zowat het hele team herkende, werd ook verloren.

Dé wedstrijd

Maar toen was daar dé wedstrijd van het seizoen: Velocitas 7 stond tegenover Paal Centraal 5. In vergelijking met de zoektocht naar de kleedkamers en het veld, wat behoorlijk uitdagend was en waar door Paal Centraal behoorlijk op de goedheid van Danique werd vertrouwd, was de wedstrijd een eitje. De wedstrijd begon met 2 snoeiharde doelpunten van Lars, waarbij Bart vol ongeloof uitriep: ‘Wat is er mis met je, man?!’. Met onze trotse coach Ron langs de zijlijn kwamen we de wedstrijd fluitend door en wonnen we met 11-17.

Van de gewonnen wedstrijd werd Velocitas 7 bijna net zo blij als van de pizza’s tijdens het teamuitje.

De nasleep

Onze overwinningsglorie was helaas vrij kort, want daar was alweer de warme zomermiddag van 13 oktober. In de bloedhete zon werd verloren van ODO 5, maar wat wil je ook als je in oktober moet vragen om een tussentijdse waterpauze? Tijdens de laatste wedstrijd was het niet zo warm,maar de wedstrijd wel net zo pittig. Tegen koploper Fiks 5 werd gestreden met alles wat we hadden, maar helaas wederom verloren. Na het fluitsignaal gingen de handen van de Oegstgeesters de lucht in en de champagneflessen open, want zij waren kampioen. Kampioen? Spelen we dan toch enkele competitie?

Na het veldseizoen van najaar 2018 is Velocitas 7 niet meer wat het was. Het door vraagtekens en verliezen aangedane team blijft hangen op de zesde plek in een blijkbaar enkele competitie. Terwijl we proberen om alles te vergeten, openen we een heel nieuw hoofdstuk genaamd ‘Velocitas 6’. Want net toen we dachten dat we alles begrepen, kwam de allereerste vraag die we onszelf stelden weer volop in de actualiteit: ‘Wacht, in welk team zitten we?’.

Scroll naar boven