Velocitas 1 boekt eerste zaaloverwinning

Afgelopen zaterdag speelde Velocitas 1 uit in Utrecht tegen Synergo 1. Na de eerste wedstrijd verloren te hebben was er druk om deze week de eerste punten binnen te halen. Synergo 1 heeft al wel punten binnen gesleept door gelijk te spelen tegen Oko/Bies 1. Beide teams waren er in ieder geval op gebrand om te winnen vandaag.

Het begin van de wedstrijd is even zoeken voor beide teams. Er wordt veel rondgespeeld en uit de eerste aanval weet Synergo een schot op doel te raken. Gelijk is daar het antwoord van onze helden zodat de stand op 1-1 komt te staan. In de eerste helft voor de rust gaat het gelijk op maar wordt er ook weinig gescoord. In de tweede helft voor rust lijkt Velocitas de rust gevonden te hebben om de aanvallen af te maken. Zo wordt het gat steeds groter en gaan we de rust in met een stand van 5 – 12 op het bord.

Na de rust weten beide teams meer tot scoren te komen, maar echt spannend wordt het eigenlijk nooit. Het team uit Utrecht weet de 10 punten op het bord te krijgen met nog 10 minuten te spelen, terwijl Velocitas rustig op weg is naar de 20. Met kalme aanvallen en een strakke verdediging weet Velocitas de eerste punten binnen te slepen. Eindstand: 12 – 20.

Velocitas staat na het spelen van twee wedstrijden in de middenmoot van de competitie, maar de eerste punten zijn binnen! Volgende week zijn de Leiderdorpers op bezoek in Opende, op de grens van Friesland en Groningen. Daar zullen ze spelen tegen Oko/Bies 1 dat afgelopen wedstrijd verloor van CSL 1. Met 1 punt moet dit team te pakken zijn voor Velocitas, maar we wensen ze nu alvast succes in het hoge noorden!

Scroll naar boven