Velocitas 1 en 2 zaalkampioen 2017/2018!

Afgelopen zaterdagavond was er een groot feest in het clubgebouw van Velocitas. Wat de reden was van de feestvreugde? Een paar uur eerder werd zowel Velocitas 1 als 2 kampioen. Beide teams promoveren.

Spannende wedstrijd voor Velocitas 2
Velocitas 2 beet het spits af. De Leiderdorpers namen het op tegen IJsselvogels 3. Hoewel IJsselvogels ‘slechts een middenmoot’ was in de competitie, beloofde het een spannende pot te worden. De vorige wedstrijd tussen deze twee teams werd namelijk met een klein verschil van 16 tegen 18 gewonnen door Velocitas. Een gelijkspel was nu voldoende om het kampioenschap binnen te slepen. Dat was dan ook precies wat er gebeurde. Na 60 minuten nagelbijten en zweten stond er een stand van 17-17 op het scorebord. Door dit kampioenschap speelt Velocitas 2 volgend jaar de zaalcompetitie in de reserve eerste klasse.

Velocitas 1 wint overtuigend
Velocitas 1 nam het op tegen Crescendo 1. Spannend zou het niet worden. De Leiderdorpers wonnen de vorige pot tegen Crescendo met een stand van 12-29. Het was dan ook even schrikken toen Crescendo al snel twee ballen door de korf gooide. De eerste minuten van de wedstrijd verliepen wat stroef. Toen echter het rustsignaal klonk en de stand 15-6 in het voordeel van Velocitas was, wisten de Leiderdorpers dat ze het kampioenschap op zak hadden. De tweede helft breidde de voorsprong zich steeds verder uit. 28-9 Was de eindstand. Velocitas 1 speelt volgend jaar de zaalcompetitie niet meer in de tweede, maar in de eerste klasse.

“Hoppekatee!”, riep coach van Velocitas 1 Leo van den Bos. Het woord dat standaard onderdeel is van zijn motiverende praatjes. Leo van den Bos zwierf jaren geleden al rond bij Velocitas als coach. Dit jaar nam hij voor het eerst na lange tijd weer de coachtaak van Velocitas 1 op zich. En met succes. Een zaalkampioenschap is het resultaat. Over een paar weken gaan ze weer het veld op. Ook hier maakt Velocitas 1 kans op het kampioenschap. De competitie die voor het zaalseizoen begon, zet zich nu voort. Velocitas 1 neemt de koppositie in. Bij kampioenschap promoveert Velocitas van de eerste klasse naar de overgangsklasse.