Velocitas 1 grijpt net naast de punten

Korfbal – Het is de selectie van Velocitas niet gelukt om na de overwinning van vorige week een verdubbeling van het puntenaantal te realiseren. In de uitwedstrijd tegen het Moordrechtse IJsselvogels werd met een klein verschil van 21 – 23 net naast de punten gegrepen.

Het verlies lag niet aan de beginperiode van de Leiderdorpers, die na een vroege achterstand van 3 – 0 weer op gelijke hoogte en zelfs even op voorsprong wisten te komen. Mede door schoten van Ivar van Driel en Debby Halvemaan wist Velocitas het IJsselvogels erg lastig te maken, waardoor de wedstrijd een tijd gelijk opging. Tegen het eind van de eerste helft zakte het spel van de Leiderdorpers onverwacht in. IJsselvogels wist raad met het verkregen voordeel en bracht de toch al zuiver schietende aanvallers prima in stelling. Tijdens de thee keek Velocitas opeens tegen een achterstand van 13 – 9 aan.

Direct na rust werd duidelijk dat het eerste team van Velocitas de pauze niet had kunnen aangrijpen om de wedstrijd te doen kantelen. IJsselvogels ging rustig verder met waar het voor rust aan begonnen was: Scoren. Het lukte het zoekende Velocitas maar zo nu en dan om een tegenpunt te produceren, waardoor het verschil halverwege de tweede helft maar liefst zeven punten bedroeg.

Na driekwart wedstrijd besloot Velocitas coach Wim Schaap in te grijpen. Amanda Pikaar en Thomas de Boer werden ingebracht om een ommekeer te forceren. Dat lukte en plotseling waren de rollen omgedraaid. Waar IJsselvogels de grootste moeite had om een productieve aanval op zetten wisten de Leiderdorpers kans na kans te verzilveren. De comeback was indrukwekkend maar kwam te laat. Net toen de achterstand was teruggebracht tot het kleine verschil van 23 – 21 gaf het klokje van de scheidsrechter aan dat het tijd was om af te fluiten.

Ook het tweede team van Velocitas reisde naar Moordrecht om het tegen IJsselvogels op te nemen. Daar bleek de marge groter: De Moordrechtenaren wonnen de wedstrijd met 27 – 16.

Met twee punten uit drie wedstrijden vindt Velocitas 1 zich nu terug in de middenmoot van de eerste klasse. Geen slechte tussenstand gezien het feit dat de Leiderdorpers vorig jaar nog in de tweede klasse uitkwamen. Toch geven de verloren partijen (twee in totaal met slechts twee punten verschil) het gevoel dat er meer mogelijk is voor het in de eerste klasse debuterende team. Of dat klopt zal Velocitas volgende week moeten bewijzen. Tegen het lager geplaatste Rapid kunnen de Leiderdorpers een gat slaan met de onderste regionen van de competite.