Velocitas 1 kampioen na winst op Atlantis 1!

Het eerste van Velocitas heeft afgelopen zaterdag definitief het kampioenschap binnengehaald. In een leuke wedstrijd die niet geheel eenvoudig te winnen was trok Velocitas in de tweede helft de overwinning naar zich toe. Met het kampioenschap promoveert Velocitas 1 naar de overgangsklasse!

KAMPIOENSCHAP IN EIGEN HAND

Vorige week lag er al een kans voor Velocitas om kampioen te worden. Wanneer concurrent Refleks verloor van Atlantis konden zij Velocitas niet meer inhalen. De ploeg uit Rijswijk deed echter hun taak, dus liet het kampioenschap nog een weekje op zich wachten. In Mijdrecht hadden de Leiderdorpers het in eigen hand. Dit bracht uiteraard spanning met zich mee wat een rol zou gaan spelen in de wedstrijd.

Vliegende start

Zoals vaker te zien in dit seizoen schiet het team van coach Richard Schouten uit de startblokken. De snelle 1-0 van Atlantis was het enige moment in de wedstrijd waarop Atlantis een voorsprong had. Al snel komt Velocitas met een antwoord en lopen zij door doelpunten van onder andere Siem van Osnabrugge, Gwen Haasnoot, Rosa Hüsken en Ivar van Driel uit naar een 2-6 voorsprong. Dit toont maar weer dat de Leiderdorpse ploeg over alle schijven kan scoren.

Deze voorsprong van 4 punten werd behouden tot aan de 7-11, die 10 minuten voor rust gemaakt werd door Lianne van Meurs. Vanaf dan valt het stil bij Velocitas. Maar liefst 10 minuten weten zij niet te scoren. Velocitas werkt als een team samen waardoor de verdediging goed op orde was. Hierdoor weet Atlantis in de doelpuntloze fase ook slechts twee maal te scoren. Ruststand: 9-11.

STUIVERTJE WISSELEN

In de tweede helft wordt al snel duidelijk dat beide ploegen een overwinning ruiken. Waar Atlantis dichterbij probeert te komen wil Velocitas afstand nemen. Een lange periode is het verschil steeds 2 of 3 doelpunten. Ondanks de controle die Velocitas had gedurende de wedstrijd zochten zij soms naar de te moeilijke opties. Hierdoor verzuimde zij om afstand te nemen, aldus coach Richard Schouten na afloop.

Door de spanning in de wedstrijd werden beide ploegen ook in de duels feller. De warrige beslissingen van de wedstrijdleiding zorgde voor een tumultueuze fase. Na een time out aan de kant van Velocitas kwam de motor op gang. Door veel damesdoelpunten loopt Velocitas uit naar een voorsprong van vier punten. Met twee doelpunten in twee aanvallen gooit Siem van Osnabrugge de wedstrijd in het slot. Atlantis weet dan nog een aantal keer te scoren, maar op dat moment weet Velocitas al dat de buit binnen is. Velocitas is kampioen in de 1e klasse! Eindstand: 19-22.

Huldiging

Aankomende zaterdag speelt Velocitas 1 de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Om 18:00 nemen zij het op tegen Rapid 1. Kom onze kampioenen nog één keer aanmoedigen! Op 1 april vind het grote Velocitas kampioensfeest plaats in onze kantine. Hier zullen alle kampioenen, waaronder het eerste, gehuldigd worden. Zet ook deze datum in de agenda!