Velocitas 1 maakt het onnodig spannend tegen Rapid

Korfbal – Na het verlies van vorige week heeft het eerste team van Velocitas zich weten te herstellen tegen het Haarlemse Rapid. In een wedstrijd die lange tijd gespeeld leek maar toch nog spannend werd wisten de Leiderdorpers met 16 – 13 aan het langste einde te trekken.

Zoals voorgaande weken wist Velocitas ook dit maal zeer sterk aan de wedstrijd te beginnen. Rapid had geen antwoord op de felle verdediging van de Leiderdorpers, die door het grote aantal onderscheppingen de aanvallers kans op kans gaven om te scoren. Die wisten wel raad met het surplus aan kansen en wisten in een mum van tijd een gat van vijf punten te slaan. Het leek een ideaal scenario voor de Leiderdorpers te worden.

Pas tegen het einde van de eerste helft wisten de Haarlemmers wat speldenprikjes uit te delen. Velocitas zakte iets in en kreeg vlak voor het rustsignaal nog twee punten tegen, waardoor beide teams uiteindelijk gingen rusten met een stand van 11 – 4. Werk aan de winkel voor Rapid coach John van Duuren, die een aantal jaar geleden nog aan het roer stond bij de Leiderdorpers. In de eerste periode van de tweede helft leek het erop alsof Velocitas in staat was om de lijn van de eerste helft door te trekken. Met zuivere schoten en veel verdedigend werk van onder andere Jet van Osnabrugge en Kevin de Boer liep de score al snel uit naar 15 – 6. Toen kwam er echter zand in de motor van het Leiderdorpse achttal. Waar spelers als Debby Halvemaan en Rutger Wijnbelt eerst geen problemen hadden om de korf te vinden werden nu alle kansen gemist. Ook hielpen de slordigheidjes en het onnodige balverlies niet mee.

Rapid rook kansen en zette de achtervolging in. De eindsprint wierp zijn vruchten af want in een mum van tijd wisten de Haarlemmers het verschil terug te brengen naar 15 – 12, een inhaalslag van maar liefst acht punten op rij. Toch bleek het uitstekende spel van Velocitas in de eerste helft genoeg om de overwinning veilig te stellen en stond er na 35 minuten in de tweede helft uiteindelijk 16 – 13 op het bord.

Bij de wedstrijd Velocitas 2 – Rapid 2 was het verschil ook drie punten. Hier waren het de Haarlemmers die het puntenoverwicht hadden: De wedstrijd eindigde 14 – 17 in het voordeel van Rapid.

Met de winst van afgelopen zaterdag heeft Velocitas een gat weten te slaan met de onderste plekken in de competitie. Aanstaande zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen VEO op het programma, dat met vier punten uit vier wedstrijden de 5 e plaats deelt met Velocitas.

Scroll naar boven