Velocitas 1 na spannend duel met Atlantis 1 winnaar in eigen huis

Op zaterdagavond 14 Januari was de Does het toneel voor de eerste competitiewedstrijd van 2023 tussen Velocitas 1 en Atlantis 1. Velocitas speelde afgelopen week nog een oefenwedstrijd, waarmee het team van Richard zich extra goed had voorbereid op de wedstrijd van de avond. Beide teams komen onder luid gejuich het veld op gerend en van beide teams is meteen duidelijk: iedereen is vastbesloten om te winnen.

Vanaf de eerste minuut gooien beide teams zich vol energie in de wedstrijd. Aan beide kanten is de verdediging scherp en de aanval nog scherper. De stand lijkt de eerste paar minuten gelijk op te lopen, maar dan grijpt Velocitas 1 met een doorloopbal van Debby en een vrije bal van Lianne in de achtste minuut de voorsprong. Twee prachtige schoten van Ivar en Gwen maken de afstand tussen de teams groter. Het publiek kijkt de ogen uit met alle prachtige aanvallen, het knap verdedigende werk en het alom sportieve staaltje kunst wat hier vertoont wordt. Daarbij weet Velocitas 1 voor te blijven op Atlantis 1. Het gat groeit, maar Atlantis 1 laat zich niet kennen en weet toch de groei te stremmen. Het is dan rust met een stand van 11 – 5.

We weten niet wat er in de kleedkamer tegen de spelers van Atlantis 1 is gezegd, maar met het ingaan van de tweede helft begint het team uit Mijdrecht al snel te scoren. Scoren smaakt naar meer, en Atlantis 1 stopt dan ook niet met scoren totdat de stand weer gelijk is. In een paar minuten tijd staat het opeens 13 -13. Velocitas krabt zichzelf dan toch even achter de oren en weet het tij dan gelukkig te keren. De verdediging wordt strakker en in de aanval weet Velocitas weer te scoren. Het publiek herpakt zijn adem na de spanning, ook al is de wedstrijd nog niet gespeeld. In de eindstrijd grijpt Velocitas 1 de overwinning stevig vast en laat deze niet meer los. Atlantis 1 laat geen moment de hoofden hangen en blijft de spanning in de wedstrijd brengen, maar het is niet meer genoeg. Siem, Lianne en Tom geven de voorzet met hun scores en Gwen, Ivar en Nick brengen de overwinning naar het eindsignaal. Velocitas 1 wint daarmee met 24 – 20 in eigen huis.

Het was een spectaculaire wedstrijd, maar Velocitas 1 was uiteindelijk de terechte winnaar. Beide teams hebben geweldig gespeeld en hebben alles gegeven wat ze hadden, waardoor het een spectaculaire wedstrijd was. Velocitas 1 blijft met deze winst bovenaan staan in de competitie. Aankomende week speelt Velocitas 1 uit tegen Rapid 1.

Scroll naar boven