Velocitas 1 – Ritola 1: kers op de taart en waardig afscheid

(foto boven: Willem Zwanenburg)

Er kan ontzettend veel gezegd en geschreven worden over de laatste thuiswedstrijd van Velocitas 1. Bijvoorbeeld dat de kersverse debutant in de overgangsklasse er op gebrand was om te winnen voor eigen publiek. Zeker na het kampioenschap maar ook het verlies in Houten. Maar al helemaal om clubiconen Pieter Paardekoper en Kevin de Boer een waardige afscheidswedstrijd te gunnen.  Feit was dat de zijlijn gevuld was met publiek, Ritola ook wilde winnen en de temperatuur tropische hoogten bereikte. 

Een prima start. 

Velocitas startte overtuigend tegen de club uit Zuidlaren, dat tot vorige week nog meedeed in de strijd om het kampioenschap. Na amper 4 minuten was er al 6 keer gescoord en waren de punten eerlijk verdeeld: 3-3. 

Na de gelijke score wist Velocitas een gat te slaan. Mooi waren de duels tussen Ivar van Driel en zijn tegenstander, die van hoge kwaliteit waren. Ivar kwam dikwijls als winnaar uit de bus, tot groot plezier van het toegestroomde publiek. Na 35 minuten spelen ging de thuisploeg aan de leiding met een marge van plus twee: 12 – 10. 

Simone Laman in actie tegen Ritola (Foto: Frans van Herwijnen).

Afscheid van twee iconen 

Begin tweede helft liep het verschil al snel uit naar vier. De kansen lagen bij de heren van Velocitas, die perfect in stelling werden gebracht door de dames. Het onzelfzuchtige spel resulteerde in een voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Een mooie gelegenheid om uitgebreid stil te staan bij het vertrek van Pieter Paardekoper en Kevin de Boer. 

Een stevige knuffel van broer Mitchell luidde voorlopig de laatste wedstrijd van Kevin de Boer in, die meer tijd in zijn eigen bedrijf Pro-Fit Sports wil steken. Met twee fakkels in de handen liep Kevin het veld af. Een typerend beeld. Nog geen 10 jaar geleden stond Kevin ook met fakkels te zwaaien. Maar dan als klein jochie aan de zijlijn, als supporter van het eerste. Of we hem ooit terugzien in de selectie? De tijd zal het leren. 

Pieter Paardekoper kreeg een omhelzing van coach Leo van den Bos en een net zo groot applaus als Kevin. Na zich jarenlang ingezet te hebben als vaste waarde in het eerste, gaat hij zich nu richten op andere functies binnen de vereniging. Niet dat dit voorheen niet het geval was: Pieter is ook naast het veld een steunpilaar voor de vereniging. 

Pieter Paardekoper nam met een welverdiend applaus afscheid van het publiek (foto: Frans van Herwijnen).

 

Lovende woorden

Velocitas zou tegen Ritola uiteindelijk niet meer in de problemen komen. Met een eindstand van 22 – 17 plaatst de Leiderdorpse ploeg bijna letterlijk de kers op de taart, en kon de huldiging beginnen. Wethouder sport Olaf McDaniel had veel lovende woorden voor coach Leo van de Bos en zijn equippe, die dit jaar maximaal gepresteerd hebben. Nog één uitwedstrijd en dan eindelijk die welverdiende vakantie. 

Lovende woorden waren er van wethouder Sport Olaf McDaniel voor Leo van den Bos en zijn team (foto: Frans van Herwijnen).
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

 

 

Scroll naar boven