Velocitas scoort bijna 40 keer en wint van Telstar

De wedstrijd Velocitas 1 – Telstar 1 stond in het teken van Joachim Jägel. De laatste wedstrijd van de Leiderdorpse aanvaller deed recht aan zijn lange loopbaan in het eerste: tegen Telstar uit Hoevelaken werd overtuigend met 36 – 23 gewonnen.


De massagepraktijk Ontspan Me van Annelies verzorgt massages die bij jouw wensen aansluiten: ter ontspanning of bij blessures. Meer informatie op www.ontspan.me.


Een dominant begin

Velocitas vloog uit de startblokken en leek de wedstrijd al beslist te hebben toen na een kwartier de 12 – 5 viel. Nick van der Zee bezette de rebound, zag zijn heer verkeerd instappen en werd op zijn wenken bediend door Debby Halvemaan, die de wegtrekkende Nick mooi aanspeelde. Het duo zou in de tweede helft het trucje nog een keer herhalen.

Bekijk de samenvatting van Velocitas 1 – Telstar 1

Trivia
Velocitas 1 scoorde tegen Telstar maar liefst 36 keer, dicht tegen de magische grens van 40. Dat puntenaantal wist Velocitas 1 keer te bereiken. Weet jij nog tegen wie en in welk seizoen? Klik hier voor het antwoord.

Niemand kon voorzien dat 10 minuten voor rust het spel van de Leiderdorpers in elkaar zou zakken. Zeker niet toen Sanne Glasbeek de marge op 9 zette. Ze zag haar dame voorbij vliegen, draaide zich om en aarzelde niet: 16 – 7. Een monsterscore leek in de maak.

Links: Debby Halvemaan wist tegen Telstar menig teamgenoot in scoringspositie te brengen. Rechts: Nick van der Zee speelde verdedigend op het randje en wist in de aanval meerdere malen doel te treffen (foto’s: Frans van Herwijnen).

Van superieur naar zoekende

En dan gaat het ineens mis bij Velocitas. Waar eerst nog rustig gezocht werd naar de juiste kans, werden de zakkende verdedigers uit Hoevelaken nu op hun wenken bediend door gehaaste schoten en slordige pases. Het verschil van 10 slonk naar 2. Zeker toen er vlak voor rust een strafworp gemist werd door Velocitas begon de ploeg zich zorgen te maken: 17 – 15.

De ‘Pep-Preek’ in de rust

Coach Leo van den Bos bewees maar weer eens dat hij de juiste snaren weet te raken bij zijn ploeg. Velocitas ging weer op zoek maar deed dat nu rustig en zonder een surplus aan overtredingen. De gaten in de verdediging bij Telstar werden ineens weer gevonden en benut: Mitchell de Boer staat na een mooie beweging helemaal vrij als hij de 23 – 16 maakt.

Links: Christel Zwanenburg zoekt Debby Halvemaan. Christel wist op een paar belangrijke momenten te scoren. Rechts: Mitchell de Boer neemt een doorloopbal tegen Telstar (foto’s: Frans van Herwijnen).

Het herwonnen overwicht leidde tot frustratie bij Telstar, zo ook bij de tegenstander van Simone Laman. De dame was het sterke spel van Simone en haar eigen emoties niet de baas en zocht fysiek de uitdaging, waarna ze snel gewisseld werd.

Ivar van Driel was de smaakmaker van de avond. Met mooie schijnbewegingen en doelpogingen met één hand speelde hij zijn tegenstander zoek maar vond hij het publiek, dat veelvuldig genoot van het speelse talent van de jonge aanvaller. Met 11 treffers werd Ivar topscorer van de avond.

Links: Joachim Jägel neemt een vrije bal. Rechts: Ivar van Driel was met een heel aantal mooie acties de smaakmaker van de avond (foto’s: Frans van Herwijnen).

Een waardige afsluiting

Met nog 4 minuten op de klok is het moment van de wissel eindelijk daar. De kinderen van Joachim halen onder luid applaus van het toegestroomde publiek de aanvaller naar de kant. Even daarvoor maakte Joachim zelf nog de 30 – 20, waarmee hij een mooie carrière van 10 jaar afsluit.

De 30 – 20 van Joachim, waarschijnlijk 1 van zijn 5 laatste punten voor het eerste van Velocitas.

De mooie woorden voor Joachim kwamen na de wedstrijd, die ondanks de penibele slotfase in de eerste helft overtuigend gewonnen werd. Een mooi afstandsschot van Christel Zwanenburg is één van de laatste hoogtepunten van de avond. Eindstand: 36 – 23. Een goede generale voor de zware wedstrijd tegen BEP aankomende zaterdag.

Joachim Jägel wordt door zijn kinderen ontvangen met bloemen bij zijn erewissel (Foto: Frans van Herwijnen).

Omslagfoto: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven