Velocitas 1 speelt spannende wedstrijd in Delft

Na de winst van vorige week is Velocitas in Delft te vinden voor een wedstrijd tegen DES. In de voorbereiding naar de wedstrijd heeft Velocitas al een oefenwedstrijd tegen de ploeg gespeeld. Des bleek toen met een sterk team met goede dames en heren die makkelijk de paal weten te vinden een lastige tegenstander te zijn. Nu treffen de teams elkaar een aantal weken later opnieuw voor de competitie. Net als Velocitas 1 heeft ook DES 1 hun eerste wedstrijd gewonnen.


Stuivertje wisselen

DES begint sterk aan de wedstrijd. Al snel is de voorsprong op Velocitas 1 2-0 . Velocitas 1 moet zoeken in de aanval en het duurt even voordat de Velocitanen op gang komen. DES mist dan een strafworp om op 3-0 te komen en daarna is Velocitas wakker en vol in de wedstrijd. Al snel is de 2-3 voorsprong geboekt via goals van Nick, Debby en Rosa. Zowel in de eerste helft als de tweede helft gaat de voorsprong snel van het ene team naar het andere en weer terug. Des komt een puntje voor en dan weer Velo. De scheidsrechter fluitt af bij een 7-6 ruststand in het voordeel van Des.

Tijd tikt weg
In de rust worden de puntjes op de i gezet en dan gaat de wedstrijd verder. Verdedigend zit het potdicht aan de kant van Velocitas. Aanvallend moet er meer duidelijkheid komen en beter omgegaan worden met de kansen. Ook in de tweede helft gaat het in het begin gelijk op. Maar richting het einde van de wedstrijd loopt Velocitas 1 steeds meer uit op Des. Door twee afstandsschoten van Debby komt het eerste met nog 6 minuten te spelen op een 11-13 voorsprong. De spanning is om te snijden. Als Velocitas vol weet te houden kan er nog een winst op naam van onze groen blauwe helden gezet worden. Maar er is geen tijd om op de feiten vooruit te lopen want DES 1 reageert heel snel en scoort binnen een paar minuten de 12-13 en de 13-13. 

Tweemaal is…
Met nog een kleine 3 minuten te spelen pakt trainer Maurice een time out voor Velocitas. Zijn opdracht is duidelijk: zoek de goede kans, neem geen risico in de aanval en win de wedstrijd. Het aanvallende vak zoekt de korf maar treft geen doel. Totdat Debby naar voor de doorloop gaat en een strafworp mee krijgt. Iedereen weet dat de tijd dringt om de wedstrijd te beslissen en dit kan zomaar de laatste kans voor Velocitas zijn. Debby neemt de strafworp maar de bal stuitert net aan uit de korf. Maar gelukkig is daar nog Nick die de bal uit de lucht weet te scheppen voordat iedereen goed en wel weet wat er gebeurt is. Met minder dan twee minuten te spelen schiet Debby nogmaals naar binnen en krijgt nog een strafworp mee. Drie maal is scheepsrecht maar daar is geen tijd meer voor dus legt Debby de bal keurig in de korf. De verdediging laat geen enkele bal meer door en als de scheidsrechter fluit is het een feit: Velocitas wint de wedstrijd met 13 – 14! 
 
Aankomende zaterdag komt Refleks naar Leiderdorp. Ook zij hebben hun eerste twee wedstrijden weten te winnen, dus er gaat gestreden moeten worden! Kom daarom allemaal Velocitas 1 aanmoedigen om 16.00 en blijf lekker eten want het is alweer tijd voor de tweede vette bek van dit buitenseizoen.

Scroll naar boven