Velocitas 1 speelt volwassen tegen Victum 1

Afgelopen zaterdag speelde Velocitas 1 thuis een spannende wedstrijd tegen Victum 1. Met maar twee punten verschil tussen beiden teams beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Velocitas begint sterk aan de wedstrijd. Al na 10 seconde is het raak via een prachtig schot van Gwen. Daarna is het al snel stuivertje wisselen. Victum weet makkelijk te scoren en speelt een fysiek spel. In de duels worden de grenzen opgezocht en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De stand loopt gelijk op. Beetje bij beetje neemt Velocitas het heft in de handen en neemt het team van Richard de grip op de wedstrijd. Onder andere weten Siem, Nick, Debby en Rosa prachtig te scoren in de aanval waardoor Velocitas op voorsprong komt. Vooral Rosa was erg op schot en zou uiteindelijk zes keer scoren. Velo gaat rusten met drie punten voorsprong.

Belangrijkste is dat Velo zo door blijft gaan als in de eerste helft. De opdracht is duidelijk: laat je vooral niet gek maken door het hoge tempo wat Victum wilt spelen en draai in de verdediging de duimschroeven nog maar iets meer aan. De start van de tweede helft blijkt minder hoopvol dan gedacht. Binnen enkele minuten scoort Victum vier keer. Hierdoor komt het team uit Houten voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Even lijkt het spel te gaan kantelen, maar Velo laat zien dat ze het hoofd koel kan houden.

Al snel komt Velocitas namelijk met een antwoord. Een aantal prachtige aanvallen zorgen ervoor dat de voorsprong weer naar de thuisploeg gaat. Verdedigend staat het als een huis en aanvallen is er rustig in het zoeken en afmaken van de kansen. Tom en Siem pakken veel rebounds en dat zorgt voor prachtige aanvallen met veel overzicht in het vak. Hier komen verschillende scores uit door Rosa, Ivar, Debby en Nick. De productie bij Victum stokt en Velocitas blijft maar doorgaan met scoren. Hierdoor loopt de stand uit naar vijf punten verschil. Met nog een minuut te spelen weten het publiek en de spelers het eigenlijk al: met een eindstand van 23-18 wint Velocitas van Victum. Een meer dan terechte overwinning, waar hard voor is gevochten.

Volgende week wacht Achilles. Zij zijn de laatste weken met een opmars bezig en hebben op twee wedstrijden na alles ruim weten te winnen dus het belooft een spektakel te worden. Kom ons eerste dus vooral aanmoedigen want ze spelen om 15.30 thuis!

Scroll naar boven