Velocitas 1 Sportvereniging van het Jaar 2018 (Foto JP Kranenburg)

Velocitas 1 Sportteam van het Jaar

Op vrijdagavond 30 november 2018 riep de Stichting Sportpromotie Leiderdorp Velocitas 1 uit tot Sportteam van het Jaar.

Dikke tien

Vannacht was heftig. Je krijgt van mij een dikke tien.” De dames van These Girls Are Loud (TGAL) knalden deze woorden van Linda, Roos en Jessica op vrijdagavond 30 november 2018 door de grote zaal van het A4 Zalencentrum. Ze kregen er de aanwezigen eindelijk mee van hun stoel. Zangeres Meike van der Veer verzuchtte eerder op de avond nog: “Ik ben eraan gewend dat er allemaal mensen staan te dansen, maar jullie zitten lekker…

De meiden van TGAL hadden het ook makkelijker van Meike, want de prijzen van de Sportverkiezingen Leiderdorp waren uitgereikt. De stemming zat er goed in. Ook bij Velocitas, waar de dikke tien voor het Sportteam van het Jaar 2018 uitbundig gevierd werd. Hoewel we van spanning wel even in, eh, ademnood waren gekomen.

Velocitas wint niet de prijs voor Sportvereniging van het Jaar.
Velocitas: niet de Sportvereniging van het Jaar. (Foto: JP Kranenburg)

We hadden drie nominaties: voor Sportvereniging, Vrijwilliger en Sportteam van het Jaar. Bij de verkiezing van Sportvereniging van het Jaar ging de prijs naar Kanovereniging Rijnland. Voor de stand-ins voor Gerda en Johan Houweling bleef het even later bij een nominatie voor Vrijwilliger van het jaar. Ondanks het bieden van een helpende hand, toen presentator Rudo Slappendel zijn microfoon kwijt moest voor een dansje met rolstoeldanseres Conny Keijzer. En eerlijk is eerlijk, Johan van Velzen van RCL verdiende de prijs en nam hem met een oprechte snik in zijn stem aan. Prachtig.

Velocitas wint niet de prijs voor Sportvrijwilliger(s) van het Jaar.
Velocitas: niet de Sportvrijwilliger(s) van het Jaar. (Foto: JP Kranenburg)

Maar wij zouden toch niet, net als skater Stan Springer, wat beteuterd moeten constateren dat we “hier nu al voor de derde keer staan”, zonder een prijs te winnen? (NB Stan greep wéér naast de prijs, want voetballer Twan van der Zeeuw werd Talent van het Jaar.)

Niet alleen het team

Nee hoor. Velocitas 1 won, en kreeg de prijs voor Sportteam van het Jaar overhandigd door mede-presentator Joyce van Meurs en, bijna symbolisch, PRAXIS-vertegenwoordiger en Velocitaslid Arjen van Meeteren.

Velocitas 1 wint de prijs van Sportteam van het Jaar.
Maar Velocitas 1 is wel Sportteam van het Jaar! (Foto: JP Kranenburg)

Selectiespeler Joachim Jägel vertelde Rudo dat het een prijs was voor “de hele vereniging, niet alleen het team.” Voorzitter Lianne van der Kruk bevestigde dit toen ik haar om een reactie vroeg: “Ik ben heel trots. Op het eerste, onze vrijwilligers en de hele club.” En trainer Leo van den Bos had stiekem al op de prijs gerekend. “Want”, rekende hij het hardop voor me uit, “tweemaal kampioen, promotie naar de overgangsklasse. Dat moest haast wel, toch?” Zelfs JP Kranenburg gaf Velocitas later nog een compliment. De fotograaf hoeft namelijk bijna nooit bij onze vereniging te zijn, “want jullie hebben zelf een hele goede fotograaf.” Alsjeblieft, Frans van Herwijnen.

Livestream

Naast fotografen waren er ook filmers aanwezig. Onder andere van Sleutelstad Radio. Zij zonden de gala-avond live uit op Facebook. Als je die stream terugkijkt, dan kun je zien dat de avond werd geopend door Sjoerd van Ramshorst, vanuit de vertrouwde studio van Studio Voetbal. Erg leuk.

Even later volgde een optreden van Raiden Yosakoi uit Leiden. Raiden staat voor donder en bliksem, en de groep kwam inderdaad met veel kreten op. Yosakoi is een energieke dansstijl. Maar door een technisch probleempje bleef de groep eerst wel erg lang in de beginhouding stilzitten. Zo lang zelfs, dat de voice-over de presentator van de avond maar aankondigde. Rudo was gelukkig zo vriendelijk om Raiden nog een kans te geven: “Volgens mij zijn jullie nog niet begonnen, toch?

Epic fail?

Soit, ik had verhalen gehoord over wat ‘onvolkomenheden’ in de uitvoering van de uitreiking van 2017. En daarom had ik heel even het idee dat er voor dit jaar een superstrak georganiseerde epic fail als opening was ingestudeerd. “Leuk dat Leiderdorp zo’n goed gevoel voor humor heeft”, dacht ik nog naïef. Maar het bleek écht fout te gaan.

Hoewel dat pret opleverde, mocht het de pret nu ook weer niet drukken. De louterende gedachte die bij me opkwam, en die eigenlijk prima bij deze voormalige Levensstroomkerk paste, was dat alleen God perfect is, nietwaar? En anders is er voor de organisatie altijd nog dat bad naast het podium, waar volgens Rudo “tot een paar jaar geleden nog genezingen in plaatsvonden. Ja, écht waar.

Routinier

Eerder schreef ik dat Velocitas trots mag zijn op haar sportverkiezingshistorie (https://www.sv-velocitas.nl/artikel/en-de-genomineerden-zijn/). We stonden vaker op het podium van de Stichting Sportpromotie Leiderdorp. Routinier Joachim heeft zelfs persoonlijk vaker op dit Sportverkiezingspodium gestaan. Jaren geleden, “dat was nog onder Hans”, stond hij er ook al eens.

Tijdens een interview met Sleutelstad Radio beschreven Joachim en Simone Laman Velocitas 1 als een jonge ploeg, met een mooie mix van jonge aanwas en wat meer ervaren spelers. Joachim valt in die laatste categorie, maar “wil nog wel een paar jaartjes mee”. We hopen daarom ook jou volgend jaar weer terug te zien! Dan, in de woorden van Linda, Roos en Jessica: “delen we de passie weer (jahaha)” en wordt het voor Velocitas vast niet “de laatste keer voor jou (ohoh)”.

Alle winnaars van de Sportverkiezing Leiderdorp 2018.
Alle winnaars van de Sportverkiezing Leiderdorp. (Foto: JP Kranenburg)

Zie voor meer foto’s en informatie over de genomineerden en winnaars:  http://www.sportpromotieleiderdorp.nl/sspl/sv2018.html.

Scroll naar boven