Velocitas 1: Twee wedstrijden in een verslag

Het eerste speelde deze week wel twee wedstrijden. Zowel op dinsdag als op zaterdag werd geknokt voor de winst. In dit wedstrijdverslag kunt u beide wedstrijden teruglezen.

Velocitas – Nieuwekerk

De eerste wedstrijd van het eerste van deze week word thuis gespeeld op een dinsdagavond. De spelers gaan ontspannen de wedstrijd in ondanks nu al te weten dat een aantal spelers uit Nieuwekerk volgend seizoen te bewonderen zijn in de korfbal league. Misschien speelt de zachte avond of toch gewoon het vertrouwen dat vanuit het redelijk goede zaalseizoen mee is genomen naar deze eerste buitenwedstrijd hierin een rol. Zodra de wedstrijd begint word er over en weer gescoord. Sanne en Lianne zijn op schot en weten Velocitas dicht bij Nieuwekerk te houden.

Nieuwekerk weet toch makkelijker kansen te creëren en loopt daarmee steeds iets verder uit op Velocitas. Toch zijn er een aantal prachtige aanvallen, onder andere van de invallers. Zowel Lisanne en Ruben uit de A1 weten in de paar minuten van hun invalbeurt heerlijk te scoren. Ook Ivar, Debby en Mitchel zijn op schot. Er word goed verdedigd door beide teams maar ondanks dat weten beide teams een prima score neer te zetten; de wedstrijd eindigt in een 21-28. De spelers gaan ondanks het verlies met opgeheven hoofd van het veld en mogen ook zeker tevreden zijn met een prima score tegen de Nieuwekerkers. Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag!

VEO – Velocitas

Het contrast kan bijna niet groter. Waar dinsdag het weer zacht was staat de zon nu hoog aan de hemel iedereen van het veld te branden. En niet alleen de zon zou in deze wedstrijd voor de nodige hitte zorgen. Velocitas begint goed aan de wedstrijd en komt al snel op voorsprong. Toch weet VEO hier overheen te komen, maar dan komt Velocitas weer terug. Zo gaat de voorsprong heen en weer tussen beide teams. Het vak van Tom, Siem, Lianne en Sanne staat als een dijk te verdedigen wat de aanval de kans geeft te scoren en de voorsprong vast te houden.

Na de rust heeft Velocitas meer het heft in handen en blijft Velocitas op voorsprong. Rosa staat goed te rebounden en Debby ondersteunt, waar Ivar en Mitchel meerdere keren door weten te scoren. Toch laat VEO de kaas niet van het brood eten en komt het team beetje bij beetje terug. Velocitas heeft het moeilijk kansen te verzilveren en met 1,5 minuut te spelen komt VEO op 12 – 12 met Velocitas. Ivar schiet in deze laatste minuut met een afstand schot Velocitas naar de overwinning totdat de scheidsrechters de bal afkeuren. Het onbegrip is groot en Velocitas moet genoegen nemen met een gelijk spel. De spelers keren huiswaarts met een dubbel gevoel omdat Velocitas hier zeker had kunnen winnen. Het mocht niet baten helaas. Toch is het goed te zien dat Velocitas steeds beter haar draai weet te vinden.

Aankomende zaterdag speelt het eerste thuis tegen OVVO 1 om 16.15. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en Velocitas zal moeten knokken tegen het team dat nu met 8 punten op de 4e plek staat. Kom ze dus zeker aanmoedigen!

Scroll naar boven