Velocitas 1 verliest eerste wedstrijd uit bij Pernix

De competitie is weer begonnen en de eerste wedstrijd is alweer gespeeld. Dit was gelijk een heerlijke derby: Pernix – Velocitas. Velocitas verliest de wedstrijd helaas, maar niet zonder stoot of slag.

De start van de wedstrijd was even inkomen voor Velocitas. Halverwege de eerste helft staat het 6 – 0, waardoor Velocitas alle zeilen bij moest zetten om Pernix geen verdere voorsprong te geven. Vanaf dat moment tot aan de rust gaan Pernix en Velocitas redelijk gelijk op. Pernix blijft wel de voorsprong behouden door de veel scorende dames. Met rust staat er 11 – 5 op het bord.

In de tweede helft staat Velocitas aan en gaan de ballen raak. Het team van coach Enno loopt in op Pernix tot 12 – 10. Pernix blijft kalm en weet de wedstrijd rustig uit te spelen. Velocitas krijgt geen kan meer om over Pernix heen te gaan. De eindstand is 19 – 14.

Volgende week speelt Velocitas thuis tegen de Meervogels. Zij hebben afgelopen zaterdag thuis gewonnen van Veo 1 waardoor zij nu op gedeelde eerste plaats met Pernix in de competitie staan.

Foto’s door Willem Zwanenburg:

Scroll naar boven