Velocitas 1 verliest nipt uit bij Maassluis

Velocitas 1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen Maassluis 1. Een spannende wedstrijd, want Maassluis staat tweede onder Velocitas. Geeft meteen ook wel aan dat het een sterke tegenstander is. Niet dat Velocitas daar last van heeft, want vechten doet ons eerste iedere wedstrijd weer.

Maassluis slaat een gat

Zo ook deze wedstrijd, waar Velocitas scherp begint. Na acht minuten spelen is de stand 1 – 3. Maar vanaf dat moment neemt Maassluis de overhand en creëren zij een gat van vijf punten. Rosa en Siem weten nog te scoren maar meer zit er voor Velocitas in de eerste helft niet in. Daarbij is het af en toe wel jammer dat de scheidsrechter een andere kijk heeft op verdedigt schieten, maar desalniettemin liegt de stand op het bord er in de rust niet om: 10 – 4.

Velocitas komt terug

Na de rust weet Velocitas prachtig terug te komen. Met mooie aanvallen en een strakke verdediging wordt het gat met Maassluis gedicht, waardoor er al snel nog maar een verschil van drie punten is. Er worden genoeg kansen gecreëerd maar helaas wil de bal maar niet door de mand vallen. Maassluis heeft hier minder last van en heeft minder kansen nodig om tot score te komen. Via mooie scores van Ivar en Rosa komt de stand op 15 – 13. In de laatste minuut weet Maassluis nog te scoren voordat de scheidsrechter affluit bij een eindstand van 16 – 13. Helaas moet Velocitas zonder punten naar huis, maar het team mag trots zijn op de terugkomst in de tweede helft.

Velocitas blijft met 1 punt voorsprong op Maassluis toch boven aan in de lijst staan. Dit was de laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen begint. In de zaal zal Velocitas Atlantis, KIOS, Rapid, Refleks, Roda, Sporting Trigon en Swift tegen komen.