Velocitas 1 wint derby van Pernix 1

Het team van Velocitas staat bij elkaar

Omslagfoto: Frans van Herwijnen

Derby

Afgelopen zaterdag werd de derby Velocitas 1 – Pernix 1 gespeeld. Uit bij Pernix hadden de Velocitanen verloren, dus een groot deel van de vereniging was er bij om ze op deze zonnige middag aan te moedigen. Helaas moest Rosa vanaf de bank toekijken deze middag omdat ze geblesseerd was geraakt op de training. Lisanne was haar vervangster en had gelijk een basisplaats te pakken.

Schot van Lianne (foto: Frans van Herwijnen)

10 – 0

Voor het eerste speelde het tweede een heerlijke wedstrijd thuis die ze wonnen van Pernix. Misschien voelde het eerste zich na deze wedstrijd geïnspireerd want al snel staat het 1 – 0 voor Velocitas.

De vakken van Velocitas staan wat anders dan andere keren en dat pakt gelijk goed uit. Pernix lijkt veel moeite te hebben met de verdedigende druk. Het eerste schiet zichzelf van 3 – 0 naar 5 – 0 en zo door naar de 10 – 0. Het publiek weet niet wat ze overkomt en ook Pernix is het even helemaal kwijt.

Nick zit overal tussen en weet bijna alle losse ballen wel uit de lucht te grijpen, tot ergernis van zijn tegenstanders. Het dan achterverdedigende Pernix weet voor de rust nog 3 keer te scoren. Met rust is de stand 13 – 3.

Nick zit overal tussen (foto: Frans van Herwijnen)

Te laat

De opdracht van coach Enno was duidelijk: speel de wedstrijd rustig uit. Toch blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Onze Leidse buren weten na de rust namelijk wel tot scoren te komen. Velocitas wat blijft steken. Pernix kwam langzaam dichterbij maar het was te laat: het eerste pakt haar eerste overwinning in de hoofdklasse!

Na de wedstrijd was het tijd voor vette bek (saté met patat) en Velocitas bier! Deze zonnige zaterdag kon zo niet beter. Nadat de zon onder ging was de pre-3-oktober party waarbij nog lang werd nagenoten van de heerlijke overwinning.

Het was een zonnige zaterdag met saté en patat (foto: Roy Mahadew)

Meervogels uit

Aankomende zaterdag speelt Velocitas uit tegen de Meervogels. Het team verloor afgelopen zaterdag van Veo met 1 punt verschil, dus wie weet wat er nog allemaal kan gebeuren.

10 – 0 (foto: Frans van Herwijnen)