Velocitas wint ook van CSL

Net zoals vorige week werden de velden van Velocitas geteisterd door de zware regenval. De thuiswedstrijden van Velocitas 1 en 2 stonden op het punt om te worden afgelast, ware het niet dat korfbalvereniging Fluks een uitermate sportief gebaar maakte. De club uit Noordwijk stelde de velden beschikbaar voor de Leiderdorpers, waardoor de wedstrijden gewoon door konden gaan. Dankbaar begon Velocitas op de tijdelijke thuisbasis aan de wedstrijd tegen CSL.

De Leiderdorpers gaven het initiatief in eerste instantie snel uit handen. Een afstandsschot en een strafworp werden benut door CSL Velocitas keek al na vier minuten tegen een 0 – 2 achterstand aan. De Leiderdorpers moesten opletten dat een gebrek aan scherpte geen grotere problemen zou opleveren.

Direct na de achterstand kwam Velocitas beter in de wedstrijd. Het selectieteam speelde sneller en gevarieerder korfbal dan de ploeg uit Britsum en nam al snel de leiding weer over. Met vijf doelpunten had Ivar van Driel een groot aandeel in de aanvalskracht van Velocitas, dat na 35 minuten ging rusten met een 13 – 10 voorsprong.

Na rust kwam CSL beter in de wedstrijd. De zuiver schietende ploeg schroefde het tempo op en ging effectiever met de kansen om. Langzaamaan zag Velocitas CSL in de wedstrijd groeien. Beide ploegen hadden de verdediging in de tweede helft erg strak op orde, waardoor er maar mondjesmaat doelpunten vielen.

Bij een stand van 15 – 12 besloot coach Leo Bos van Velocitas om gebruik te maken van de nieuwe spelregels. Pieter Paardekoper werd gewisseld voor Tom Glasbeek om meer kracht in de rebound in te brengen. Bij 18 – 16 werd Pieter Paardekooper opnieuw in het veld gebracht en bleek hij al snel belangrijk te zijn: de aanvaller rondde een verkregen kans prachtig met één hand af. In de laatste minuten wisten de Leiderdorpers de wedstrijd secuur uit te spelen. Toen het laatste fluitsignaal klonk was de stand 20 – 18 in het voordeel van de Leiderdorpers.

Dankzij de winst van afgelopen zaterdag staat Velocitas nu op een gedeelde tweede plaats in de eerste klasse, samen met CSL en Ritola. Aanstaande zaterdag gaan de Leiderdorpers op bezoek bij Spirit in Voorthuizen.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” slug=”Foto’s:-Willem-Zwanenburg” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Scroll naar boven