Velocitas 1 wint thuis van Sporting Trigon 1

Velocitas 1 knalt lekker door dit zaalseizoen. Zaterdag trof Velocitas 1 Sporting Trigon 1 in de Does. Maar met de welbekende Mark Haasnoot in het wit blauw rood beloofde dit alsnog een lekkere wedstrijd te worden.

Kabbelend

Velocitas begint gelijk goed met Mitchel de Boer die de bal in de eerste minuut keurig binnen schiet. Lianne van Meurs volgt gelijk met de 2 – 0 en Ivar van Driel scoort de derde en vierde bal. SportingTrigon is hard op zoek naar de score en weet deze in de achtste minuut te vinden. De 4 – 2 wordt gelijk daarop gemaakt door Mark. De wedstrijd voelt wat kabbelend. Beide teams weten rustig tot score te komen, Velocitas 1 net iets meer dan Sporting Trigon 1 en blijft daarmee op voorsprong. Voor de rust weet Velocitas een slag te maken met een aantal mooie aanvallen. De rust breekt aan met een stand van 13 – 5.

Blijven scoren

Na de rust gaat Velocitas 1 rustig door met scoren. Sporting Trigon 1 staat iets scherper te verdedigen en weet makkelijker te scoren. Gelukkig heeft Velocitas 1 daar niet zo veel van en halverwege de tweede helft gaat de verdediging van Velocitas 1 op slot en worden alle kansen keurig benut. Met nog een paar minuten te spelen weet Sporting Trigon de 10 op het bord te zetten, maar dan is Velocitas al op weg naar de 30. Deze tikken ze niet meer aan, maar Velocitas wint met 26 – 10.

Amsterdam

Aankomende wedstrijd zal in Amsterdam uit bij Swift worden gespeeld. Swift 1 staat op de vierde plek in de competitie en vorige wedstrijd won Velocitas met 21 – 19 van de Amsterdammers.