Velocitas 1 wint uit van Swift 1

Velocitas 1 had afgelopen zaterdag een uitstapje naar Amsterdam. Niet voor het Rijksmuseum of om te stappen, maar wel om te winnen. Dat is gelukt, maar makkelijk was het niet. Swift 1 had zich voorgenomen niet te verliezen en ging hier volledig voor. Velocitas 1 won uiteindelijk met twee punten verschil.

Vechten om voor te blijven

In een wat sfeerloze hal treffen beide teams elkaar. Na het voorstellen van alle spelers en de scheids zijn we van start. Siem opent de score met een welverdiende strafworp en daarmee is de jacht op de winst ingezet. Beide teams lopen de eerste tien minuten aardig gelijk op en er wordt niet veel gescoord. Dan komt Velocitas los van de scherpe verdediging en lopen de Leiderdorpers uit naar een score van 6 – 10. Een gat van vier punten blijkt helaas snel te vullen als de aanval van Swift in de laatste minuten voor de rust de stand gelijk brengt op 10 – 10.

Blijven gaan

Na de rust komt Swift voor te staan met een stand van 13 – 11. De Amsterdammers laten zich niet zomaar de kaas van het brood eten en dit blijkt lastig voor Velocitas. Maar ons eerste staat gaat niet voor niets op kop in de competitie. Wanneer het Swift even niet meer lukt om tot scoren te komen brengen Debby en Lianne Velocitas weer gelijk. In de laatste minuten weet Swift nog één keer te scoren tegen de strakke verdediging van Velocitas en dat is te weinig om te winnen. Het gaat Velocitas ook niet al te gemakkelijk af, maar met nog twee schoten en een doorloop is de wedstrijd gespeeld en blijft Velocitas 1 ongeslagen. De eindstand is 14 – 16.

Koploper

Swift 1 kan zichzelf wel een schouderklopje geven want het team heeft het lastig gemaakt voor Velocitas 1. En Velocitas 1 heeft op haar beurt wederom laten zien dat het inderdaad alles in huis heeft om kampioen te worden. Want in de woorden van Joke: ‘Ook moeilijke wedstrijden moet je winnen als je kampioen wilt worden, en dat is gelukt.’

Volgende wedstrijd

Met het verlies van Refleks op Kios staat Velocitas nu met vijf punten voor in de competitie. De komende twee zaterdagen speelt Velocitas geen wedstrijden en kan het team even genieten van de geweldige prestatie dit zaalseizoen. En daarna zal het team zich voorbereiden op de laatste vier wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 maart om 16.55 thuis tegen Roda.

Scroll naar boven