Velocitas 1 wint van Maassluis 1 met ruime cijfers

De eerste wedstrijden van de jeugd en de senioren zijn al weer gespeeld wanneer Velocitas 1 zich opmaakt voor de eerste wedstrijd van het seizoen afgelopen zaterdag. De tegenstander is Maassluis 1 uit de gelijknamige stad. Beiden teams hebben zin in de wedstrijd in de volle zon. Langs het veld begint het publiek zich te verzamelen. Iedereen heeft na de lange zomer weer zin een spectaculair staaltje korfbal. Voordat we van start gaan krijgen de kampioenen van afgelopen seizoen hun medailles omgehangen onder luid applaus vanaf de zijlijn. Dan is het tijd om in de vakken te gaan staan, de scheids fluit en we zijn begonnen. De foto’s zijn genomen door onze fotograaf Frans van Herwijnen.

Velocitas vliegt

Vanaf het begin is het meteen genieten. Met de eerste aanval is het raak voor Ivar die een vrije bal heerlijk binnen schiet. Velocitas vliegt over het veld, letterlijk want er zijn hoge sprongen in de persoonlijke duels te bewonderen. Al snel staat het team van trainer Richard met 3-0 voor. Dan weet Maassluis de 3 – 1 te scoren, maar er zijn geen wolken aan de lucht of hangende hoofden te bespeuren bij Velocitas. Met prachtige schoten van Siem en Ivar loopt Velocitas verder uit.

Ivar schiet Velocitas 1 van start

Can’t stop, won’t stop

En daar stopt het niet. Ook Debby, Lianne, Tom en Gwen weten het team met hun scores verder van de tegenstander te brengen. Het verschil blijft maar groeien en dan is het rust. Daarna blijft Velocitas 1 met snelle en strakke aanvallen scoren. Vanaf hier weet iedereen: Velocitas gaat winnen! En het plezier in het spel is niet alleen binnen de lijnen te vinden. Het publiek geniet volop en reageert met luid gejuich op de mooie aanvallen en scores. Als iedereen denkt dat het niet nog beter kan weten Nick en Tom nog een staaltje korfbal van de bovenste plank te laten zien. Met de goals die zij maken weet Velocitas 1 thuis met 21 – 12 te winnen.

Rosa geeft altijd 150% in de verdediging, ook als het bestuur even druk is met bestuurszaken

Aankomende zaterdag speelt Velocitas 1 uit tegen Des 1. Des heeft afgelopen zaterdag gewonnen met 13 – 11 van Achilles, maar Velocitas kan met vol vertrouwen naar Delft afreizen na deze welverdiende winst.

Scroll naar boven