Velocitas 1 wint van strijdend Roda 1

Na een week zonder competitie zit de tribune van de Does weer vol met Velocitanen, klaar om het eerste aan te moedigen in de mooi versierde sporthal. ‘Een slogan bedenken is moeilijker dan kampioen worden’ luidt het nieuwste spandoek van de Velodogs. En dat lijkt precies de juiste omschrijving te zijn voor Velocitas 1 dit zaalseizoen, want ook deze wedstrijd tegen Roda 1 is weer overtuigend gewonnen.

Na het oplopen gaat de wedstrijd van start. De eerste aanval is even zoeken voor velo, maar in de tweede minuut scoort Nick al snel de 1 – 0. Ondanks dat Roda daaropvolgend gelijk weet te scoren blijft de 1 – 1 het enige moment in de wedstrijd waarop de stand gelijk is. Gwen en Rosa raken twee heerlijke afstandsschoten en vanaf dat moment staat Velocitas voor. Wel weet Roda op de hielen van Velocitas te blijven en is het gat nooit groter dan twee of drie punten. Zowel de aanval als de verdediging van Velocitas lijkt het naar de zin te hebben met prachtige aanvallen en een heerlijke verdediging. Het gaat niet zonder kop of stoot maar juist dat drijft het eerste tot het neerzetten van nog meer keurige aanvallen. De rust wordt ingegaan met een stand van 11 – 8.

Na de rust wisselt Mitchell voor Siem. Rosa komt meteen tot scoren, maar dan lijkt Roda een eventuele overwinning te ruiken. Het team uit Westzaan zet de achtervolging in, maar blijft steken op een punt verschil. Het is hierdoor toch wel even spannend, maar dan gooit onze verdediging de deur in het slot. Drie schoten en een stip voor Lianne en Siem later maken samen duidelijk dat Velocitas 1 ook deze wedstrijd gaat winnen. Even voor het einde van de wedstrijd opent Roda nog een laatste keer het vuur op onze verdediging, maar het mag niet meer voor ze baten. Velocitas wint met 20 – 16.

Volgende week speelt Velocitas 1 uit bij Atlantis 1 in Mijdrecht. Als het eerste dan wint zijn ze kampioen! Velocitas speelt nog een keer thuis op de 25ste, dus kom ze dan vooral aanmoedigen! En op 1 april vieren we het kampioensfeest waar we met iedereen een feestje gaan bouwen voor alle kampioenen, waaronder dus het eerste. Dus zet deze datum alvast in je agenda want dat wil je absoluut niet missen.