Velocitas 1 wint zakelijk uit bij Roda 1

Deze week is Velocitas 1 afgereisd naar Westzaan om Roda 1 te treffen. Beide teams zijn er klaar voor en zijn gelukkig nog heel na alle gladheid van donderdagavond. In de aanval Rosa, Gwen, Tom en Ivar en in de verdediging Debby, Lianne, Siem en Nick. De scheids fluit en we zijn begonnen.

Een gat slaan

De wedstrijd begint spannend. Beide teams lopen aardig gelijk op en Roda is de eerste ploeg die scoort met een lekker schot. Gelukkig weet Velocitas meteen te antwoorden met een schot van Rosa. Langzaam maar loopt Velocitas uit. Roda heeft moeite met scoren maar blijft toch bij door een aantal stippen. Daarnaast zoeken de coaches met wissels naar de score. Velocitas staat wat er ook gebeurt als een huis en draait zowel in de verdediging als in de aanval goed. Met nog 5 minuten voor rust is Velocitas warm: het verschil is 7 – 13.

Zakelijk scoren

Na de rust gaat Velocitas gestaag door. Maar ook Roda weet te scoren en de kansen vliegen beide teams om de oren. Voor Roda is het helaas niet genoeg om Velocitas bij te benen. Met verschillende variaties gaan de Velocitanen rustig door met scoren.

Koppie erbij houden

De laatste paar minuten van de tweede helft lijkt het toch nog even spannend te worden. Roda weet in rap tempo raak te schieten daar waar Velocitas toch even iets minder makkelijk scoort. De stand loopt op van 11 – 18 naar 15 – 20. Natuurlijk is dat gat nog steeds groot, zeker wanneer velocitas in de aller laatste minuut nog twee keer raak schiet. Velocitas wint van Roda met 15 – 22.

Het team is 14 januari weer thuis te bewonderen. Zij spelen dan thuis tegen Atlantis 1.

Scroll naar boven