Velocitas 1 zet punt achter strijd met Achilles 1

Afgelopen zaterdag troffen onze spelers Achilles 1 om 15.30 op het hoofdveld in Leiderdorp. Langs de lijn is het al voor de start van de wedstrijd een drukte van belang en ook in het veld is het vol met alle spelers, invallers, coaches en staff. In de namiddagse herfst zon gaan we van start.

Strijden

Vanaf het begin is het duidelijk: dit is een vechtwedstrijd. Beide vakken moeten alles uit de kast halen om tot scoren te komen. Achilles 1 weet als eerste de korf te vinden en een paar minuten later is het weer Achilles met een schot op doel. Dan is het Ivar die de nul van het bord haalt, maar Achilles 1 weet verder uit te lopen tot 1 – 6. De spelers van Velocitas 1 laten zich niet zomaar uit het veld slaan zoals we weten. Heldhaftig weten ze terug te komen en Gwen brengt de stand weer gelijk tot een 7 – 7.

Spanning om te snijden

Vanaf dat punt gaat de voorsprong over en weer. Velocitas weet even iets uit te lopen met mooie scores van Siem en Ivar, maar Achilles geeft antwoord en brengt de stand weer gelijk. De spanning is om te snijden en de tijd tikt langzaam maar zeker weg richting het einde van de wedstrijd. Velocitas blijft duels winnen en maakt het Achilles moeilijk in de verdediging. Met nog vijf minuten te spelen staat het 14 – 14. Achilles weet twee keer op rij te scoren onder luid gejuich van hun bank. Gelukkig heeft Velocitas ook een bank en een hele berg aan supporters langs de lijn. Wanneer Debby de 15 – 16 weet te scoren ontstaat er dan ook een orkaan aan gejuich waar het fluitje van de scheids die de laatste minuut aan wil geven bijna niet boven uit komt. Velocitas staat met een punt achter wanneer de bal weer terug bij onze aanval komt. En daar is dan weer Debby. Op het allerlaatste moment scoort ze de gelijkmaker. Daarmee is de eindstand 16 – 16. Achilles 1 gaat met een punt naar huis en Velocitas 1 gaat met een punt de kantine in.

Volgende wedstrijd

Velocitas staat hiermee met 11 punten bovenaan in de competitie. Aankomende week speelt Velocitas 1 uit bij Sporting Trigon om 16.15. Het belooft mooi weer te worden dus kom lekker op de fiets naar Sporting om Velocitas aan te moedigen!

Scroll naar boven