Velocitas 2 boekt knappe overwinning op nummer 2 IJsselvogels

Velocitas 2 boekt knappe overwinning op nummer 2 IJsselvogels

Velocitas 2 heeft na de overtuigende winst van vorige week (22 – 14 tegen EKVA 2), opnieuw succes geboekt. Na een zeer matig begin vinden de leiderdorpers onder leiding van nieuwe coach Dennis van der Horst op tijd de vorm terug en winnen ze van nummer twee in de competitie IJsselvogels met 16 – 14. 

Tijdens de beginfase is het even schrikken voor Velocitas. De Leiderdorpers komen nog op voorsprong maar zien dan IJsselvogels uitlopen. Een vrije bal zorgt voor de gelijkmaker, waarna de bezoekers het initiatief naar zich toe trekken. De supporters zien via de livestream dat IJsselvogels al snel uitloopt naar een voorsprong van 5 punten. Het staat na een kwartier spelen 3 : 8 voor de bezoekers.

De aanvallen van IJsselvogels lopen voornamelijk via de heren. Dat is ook de verdienste van de sterk spelende dames aan Leiderdorpse zijde. Fenna de Boer bevestigt dat vlak voor rust met een mooie block op haar tegenstander. Mark Haasnoot brengt met een mooie doorloopbal vlak voor rust de stand terug naar 8 -11.

Na rust gaat het in eerste instantie gelijk op. Toch lijkt Velocitas beter uit de kleedkamer gekomen. Fenna is weer belangrijk als ze met een slimme actie een strafworp versiert. Ze twijfelt niet en brengt de stand naar 10 – 12. Een schot van Mark en een strafworp van Dian Verboon zorgen voor een gelijke stand van 12 – 12. 

Sterke slotfase en gelijke stand

In de slotfase wordt Velocitas steeds sterker. Jordy van den Bos is bepalend in de rebound terwijl Lian van den Berg met een mooi schot voor de aansluitingstreffer zorgt. Met nog 5 minuten op de klok is de stand nog steeds gelijk: 14 – 14. Het is Marc Schipaanboord die de vrije ballen van zijn tegenstander onschadelijk maakt.

Alleen de einduitslag telt

Vlak voor tijd is het Velocitas 2 dat het hoofd koeler houdt dan de bezoekende ploeg. Het is uiteindelijk Laurens Boudewijn die de voorsprong realiseert met een mooi schot. Even later neemt Fenna alle spanning weg en maakt de overwinning een feit. Velocitas 2 wint de wedstrijd van Ijsselvogels zeer verdiend met 16 – 14.

Generale voor volgende week

Met de overwinning pakt Velocitas 2 de aansluiting met de top. Een knappe teamprestatie onder leiding van een nieuwe coach, die graag dynamisch spel ziet. Volgende week moet er echter nog een tandje bij. Dan gaat Velocitas op bezoek bij koploper Pernix.

Scroll naar boven